Zdrav odnos
s novcem

Istraživanje je pokazalo: Žene se više educiraju o novcu od muškaraca

Istraživanje je pokazalo: Žene se više educiraju o novcu od muškaraca

Portal Žene i novac ranije je ove godine proveo ispitivanje čiji su rezultati pokazali kako 67% ispitanica mjesečno ima na raspolaganju do 500,00 eura za investicije i štednju, 17,8% za navedeno može izdvojiti do 1000,00 eura, dok njih 10,8% može uštedjeti i investirati i do 3.000 eura, a u nastavku donosimo rezultate ankete o stanju žena 2023. koju su proveli HerMoney Media i Principal Financial Group.

Gdje ima mjesta za napredak?

Žene su manje samouvjerene od muškaraca kada je riječ o ulaganju i upravljanju novcem. Istraživanje je pokazalo da je rodni jaz još uvijek prisutan i vrlo stvaran u programima financijske dobrobiti na radnom mjestu. Samo 45% žena u usporedbi s 58% muškaraca izjavilo je da se osjećaju sigurnima u upravljanje novcem — a samo 22% žena smatra da su upoznate s ulaganjem u usporedbi s gotovo polovicom muškaraca (46%). To vrijedi čak i u situacijama kada žene i muškarci štede slične iznose.

Žene su bolje od muškaraca kada je u pitanju proaktivnost u obrazovanju o novcu

Istraživanje je također pokazalo i kako u usporedbi s muškim kolegama, žene koriste širi izbor resursa kako bi naučile o ulaganju.

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Kako napisati kvalitetno priopćenje za medije?

linkedin-profil

Ako tražite posao, pazite na ove 3 tipične greške na LinkedInu

Koliko koštaju estetski tretmani?

Prijava za članice

Pretraga

znn