Zdrav odnos
s novcem

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, Hrvatska udruga banaka (HUB) i Europska investicijska banka (EIB) pokreću dvogodišnji program edukacije pod nazivom „Financije za nove generacije“ koji je namijenjen mladim poduzetnicima te profesorima i učenicima srednjih škola. Program je dizajniran u cilju jačanja financijske pismenosti među mladima te poticanja mladih poduzetnika koji su na početku svoje karijere.

Program uključuje niz edukativnih radionica za profesore i učenike, koje će diljem Hrvatske provoditi Štedopis, Institut za financijsko obrazovanje. U okviru projekta izradit će se inovativni online edukativni priručnik „Moj novac, moj posao, moja budućnost“ prilagođen učenicima i profesorima u skladu s kurikulumom srednjih škola i programom interdisciplinarnog sadržaja građanskog odgoja. Ukupno, u dvije godine, projekt će obuhvatiti oko 500 profesora i 17.000 učenika. U prvoj fazi projekta Štedopis će provoditi radionice namijenjene profesorima, a nakon toga će se provoditi radionice za srednjoškolce diljem Hrvatske.

Istovremeno, projekt uključuje i specijalizirane besplatne radionice za mlade poduzetnike pod nazivom “Ja sam svoj šef” koje će biti organizirane u suradnji s portalom mojnovac.hr. Tijekom cijele godine u sklopu 13 modula priznati stručnjaci će osigurati polaznicima radionica pristup vrijednim znanjima i alatima potrebnim za uspjeh u poduzetničkom svijetu. Sve radionice će biti snimane te objavljene na YouTube kanalu HUB-a kako bi materijali ostali trajno dostupni za sve zainteresirane poduzetnike.

Financije za nove generacije projekt je koji predstavlja ključan korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj, nudeći resurse i znanje potrebno za izgradnju svjetlije financijske i poslovne budućnosti. EIB Institut koji je osnovan unutar EIB grupe aktivno sudjeluje u financiranju sličnih programa financijskog obrazovanja u Bugarskoj, Italiji, Grčkoj i Cipru.

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Kupila si novu torbicu, cipele ili napravila manikuru? Evo zašto to nikad ne smiješ skrivati od partnera

Ususret konferenciji BodyBrain Leadership: Mindfulness – karika koja nedostaje u našem životu

Una Zečević Šeparović: Neki muškarci nakon razvoda imaju viziju da uzdržavanje svoje djece plaćaju bivšoj ženi, pa se tome opiru iako svi znamo koliko što košta

Prijava za članice

Pretraga

znn