Zdrav odnos
s novcem

Uštedite novac pri kuhanju: Poznata food blogerica donosi recepte za 10 jela ispod 10 eura!

Uštedite novac pri kuhanju: Poznata food blogerica donosi recepte za 10 jela ispod 10 eura!

Svakodnevno kuhanje oduvijek je zahtjevan zadatak. Svaki dan treba smisliti što će se kuhati, nabaviti potrebne namirnice, a zatim sve to i skuhati. Posljednjih godinu dana nabrojenome se priključuje još jedan stres: koliko će trebati novca potrošiti na namirnice budući da su cijene hrane uistinu otišle u nebo?

Upravo zbog toga u suradnji s portalom jedemdoma.hr donosimo vam 10 maštovitih i ukusnih jela, za čiju pripremu namirnice ne stoje više od 10 eura, a niti za pripremu nećete potrošiti više od pola sata.

1.Uštipci od tikvica + rattatouille

Od samo 3 tikvice i nešto više od pola kilograma brašna uistinu možete brzopotezno nahraniti punu kuću ljudi. Ratatouille provansalska je varijacija na temu složenca od ljetnog povrća patlidžana, rajčice i tikvica, koji postoji u svim južnoeuropskim zemljama. Parmigiana, ratatouille, sataraš – svi su oni dio iste obitelji.

Foto: Pexels

2. Rižoto od bundeve

undeva uskoro ulazi u svoju punou sezonu pa je treba iskoristiti za najrazličitiji spektar jela. Rižoto od bundeve posebno je omiljen jer može figurirati kao glavno jelo, ali i kao prilog. Kadulja i bundeva izvrstan su par, a u skladnu cjelinu uklapaju se i sirevi svih vrsta.

Foto: Jedem doma

3. Cezar salata

Nema restorana, pa čak ni onih brze prehrane, koji ne poslužuju ovu slavnu salatu. Piletina, zelena salata, sir, umak – jednostavno, jeftino i super ukusno. Donosimo originalni recept.

Foto: Pexels

4. Srdele punjene rikolom i bademima

Srdele su jeftine i vrlo zdrave, općepoznata je činjenica. No zbog čega se smatraju toliko zdravima? U prvom redu, riba je čisti protein, a znamo da su proteini osnova svih stanica tijela. Srdela sadrži omega 3 masne kiseline i vitamin B12, kao i sve ostale elemente odgovorne za njegu organizma iznutra: vitamin D, kalcij, željezo, fosfor, magnezij i jod.

Foto: Pexels

5. Pita s rajčicama i kozjim sirom

Lisnato tijesto, sočne rajčice i dobar sir sve su što vam treba za ovo iznimno ukusno, ali i vizualno atraktivno jelo.

6. Pileća krilca iz pećnice + mahune s pestom od mente

Jedan od najjeftinijih komada piletine može biti i jedan od najukusnijih. Slasna kombinacija hrskave kožice i mekanog mesa, te činjenica de se jedu prstima, daju pilećim krilcima posebnu čar. Mahune u pestu od mente mogu se jesti i hladne, a bez problema mogu odstajati u hladnjaku 2-3 dana.

Foto: Jedem doma

7. Pizzette s krumpirom i ružmarinom

Krumpir na pizzi?! Da, ovi zalogaji su savršen ručak ili večera, od namirnica koje gotovo uvijek imate kod kuće.

Foto: Jedem doma

8. Rolice od patlidžana punjene mljevenim mesom

Priprema ovih rolica podsjeća na pripremu mazalica, popularnog snacka i u našim roštiljarnama. U ovom slučaju vrlo tanak sloj mljevenog mesa maže se na kriške patlidžana, koje se zatim motaju u rolicu, umaču u tijesto za tempuru i prže u dubokom ulju.

9. Ljetno varivo

Korjenasto povrće za juhu, malo kelja, prosa i leće, te limun i kurkuma dobitna su formula savršenog ljetnog hranjivog i osvježavajućeg tanjura.

Foto: Pexels

10. Dagnje na buzaru

Pedoče, mušule ili dagnje najpristupačnije su, a nerijetko i najomiljenije školjke u našim krajevima. Pripremljene na buzaru gotove su za svega 15 minuta.

Foto: Jedem doma

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Upoznajte Marinu Valentić, autoricu prvog rokovnika koji će vam pomoći prilikom izgradnje ili renovacije doma iz snova

Kupila si novu torbicu, cipele ili napravila manikuru? Evo zašto to nikad ne smiješ skrivati od partnera

Ususret konferenciji BodyBrain Leadership: Mindfulness – karika koja nedostaje u našem životu

Prijava za članice

Pretraga

znn