Zdrav odnos
s novcem

Znamo kako se s veseljem vratiti poslu nakon godišnjih odmora: 5 razloga zašto organizirati team building u prirodi nakon ljeta

Znamo kako se s veseljem vratiti poslu nakon godišnjih odmora: 5 razloga zašto organizirati team building u prirodi nakon ljeta

Nakon ljetnih godišnjih odmora ili vremena koje smo barem malo ukrali za uživanje i putovanja, listopad zajedno s radnom atmosferom na koju se treba instant prebaciti te ponekad zastrašujućom količinom posla može doći poput hladne pljuske, baš poput hladnijih jutra i večeri. Motiviranje zaposlenika na rad kao i izgradnja timskog duha i jačanje korporativnog tima trebalo bi biti prioritet tijekom cijele godine, a jesen je odlično vrijeme za motiviranje zaposlenika kako bi se s veseljem vratili poslu nakon godišnjih odmora. I upravo je team building u prirodi idealan povodom za to.

Znanstveno je dokazano da pozitivni učinci boravka tima na otvorenom u prirodi dodatno povećavaju produktivnost i smanjuju stres (nakon ljetne pauze). Zamislite onda dobrobiti team buildinga u moderno urbanom kompleksu Camping Plitvicama koje se nalaze u samom srcu ličkog kraja, a samo par stotina metara od glavne državne D1 ceste, utisnute među planine i vijugave ceste naselja Smoljanac, okružene zelenom oazom mira na površini od 16.000 m2, te rijekama Koranom, Unom i Gackom, unutar čak tri različite klimatske i vegetativne promjene, te na samo 130 km udaljenosti od Zagreba i gotovo isto toliko od Zadra kao i samo par kilometara od Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Camping Plitvice su jedan od rijetkih kamping kompleksa kojeg krasi 5 zvjezdica i koje uključujući 17 luksuznih PREMIUM i DELUXE kućica, svaka s dvije spavaće sobe i vlastitim kupaonicama te vlastitom prostranom terasom i kompletnom kuhinjskom aparaturom, može smjestiti 85 osoba. Klima, TV displayi, WiFi pokrivenost cijelog kompleksa samo su neke od dodatnih pogodnosti, uz ne manje bitnu činjenicu da su kućni ljubimci dobrodošli. Tako na team building možete povesti i svoje kućne ljubimce.

Foto: Camping Plitvice

Sama riječ team building ne mora se nužno vezati uz timske aktivnosti i zadatke koji imaju svrhu izgradnje povjerenja među zaposlenicima, poticanje interakcije, vještina, motivacije i slično. Dovoljno je postići da se svi okupe na „istoj stranici“, otvori se komunikacija i potakne suradnja u novom poslovnom razdoblju s jasno istaknutim planovima i fokusom. Dovoljno je postići svojevrstan „team bonding“. Preusmjeravanjem tima u istom poslovnom smjeru jača se automatski i njegova produktivnost.

NASA istraživanja pokazala su da su umorne posade pod pritiskom koje su prije letjele zajedno napravile puno manje pogrešaka nego nove posade koje nikad nisu letjele kao tim. Još jedna studija navodi kako je u prosjeku 17% zaposlenika zadovoljnije kada su angažirani kroz opušteni timski rad, što vodi povećanju produktivnosti za 20%.

U suprotnom, nedostatak team buidling aktivnosti može utjecati na lošu komunikaciju među kolegama, nedostatak povjerenja, nesvjesnost međusobnih snaga i slabosti, neusklađenost tima, ometanje produktivnosti, nisku razinu morala ili osjećaj manje vrijednosti među zaposlenicima.

Donosimo vam stoga pet razloga zašto organizirati team building u Camping Plitvicama kako biste puls tima (i zaposlenika) pronašli u pulsu prirode

1. Stvaranje nečega čemu će se cijeli tim veseliti nakon povratka na posao

Bilo da se radi jednom mjesečno ili nekoliko puta godišnje, planiranje aktivnosti izgradnje tima kroz team building pružit će vašim zaposlenicima nešto čemu će se veseliti, a ne samo onim dovršenim projektnim rokovima. Nitko ne želi gledati u svom kalendaru beskrajan popis zadataka. Upravo događaji koji nisu vezani uz posao i koji imaju zajednički cilj (tima), stvara pozitivno uzbuđenje koje je dobro za mentalno zdravlje zaposlenika i povezuje se s idejom stvaranja pozitivnijeg radnog okruženja.

2. Motivacija na rad

Motivacija je uvijek prisutna kada bilo koji sportski tim osvoji neko prvenstvo. Uz slavlje i zabavu, stvara se team bonding osjećaj, a motivacija za novim pobjedama je još jedan neizostavan osjećaj. Upravo team building aktivnosti i događanja mogu motivirati zaposlenike da podignu svoj posao na višu razinu.

3. Priroda kao opuštena soba za seminare

Neslužbeno mjesto za službene sastanke donosi velike dobrobiti, a pogotovo kada je to u prirodi. Zaboravite na dosadne konferencijske sale, uronite u prirodu koja dokazano ima anti-stres djelovanje.

Camping Plitvice u tu svrhu nudi konferencijsku dvoranu s 45 sjedećih mjesta i pogledom na prirodu, veliki prostor restorana Camping Plitvice sa 160 sjedećih mjesta i pogledom na bazene ili vanjski prostor amfiteatra s kaskadnih 120 mjesta za napraviti odmak i sjesti oko logorske vatre kako biste se ponovno povezali kao grupa i izgradili dublje povjerenje. Kako priroda i pogled na zeleno ima iscjeljujući efekt, mnoge tvrtke su već krenule to primjenjivati kroz dizajn svojih ureda obogaćivanjem prostora s puno biljaka i “živih zidova“.

4. Poticanje inovativnosti i kreativnosti

Kada ste u prirodi, živite u trenutku. Osjetila su fokusirana na vanjske podražaje, prihvaća se prirodno okruženje, svakodnevna buka se otklanja i to omogućuje da budete u trenutku i koncentrirate se na ovdje i sada. Ako uz to uvjetujete da svi članovi tima predaju svu tehnologiju, barem na nekoliko sati, moći će se istinski odspojiti i dopustiti umu da uđe u kreativnije stanje, kada kreativnost, inovativnost i nove ideje najbolje izviru.

5. Priroda stavlja grupu u jednake uvjete

Bivanjem izvan uredskih prostora, u prirodnom okruženju, postavljate svakog člana svog tima u jednake uvjete u kojim se ruši svaka uredska hijerarhija i otvara prostor svima i svakome. Lako je šutjeti u pozadini sobe za sastanke, zato je povratak prirodi tako važan. Osim toga, u prirodi se lakše uspostavljaju istinske ljudske veze kao što je direktan kontakt očima, čitanje pokreta tijela, osobniji pristup.

Camping Plitvice imaju kreirane programe za sve team building aktivnosti, a u suradnji s partnerima koji se nalaze u radijusu od samo petnaestak kilometara od kampa nude izbor za svakoga – od izleta za ljubitelje prirode, sportsko-rekreativnih do avanturističkih ili adrenalinskih sadržaja. Možete ugovoriti i uslugu prijevoza službenim kombijem Camping Plitvica do lokacije izleta. Druženje i zabava je naravno zagarantirana u restoranu Camping Plitvica uz autohtone specijalitete i poznata lička jela od namirnica s lokalnih OPG-ova. Osim team buildinga, u Camping Plitvicama možete organizirati bilo koju vrstu MICE aktivnosti, svečanosti i raznih evenata – ambijent, vrhunska usluga i bogata ponuda zadovoljit će i najzahtjevnije želje gosta.

Nakon vrlo jednostavnog i brzog dogovora sa Anjom, naš tim od 40 osoba je proveo dva dana na team building aktivnostima gdje smo imali priliku razgledati Baraćeve špilje, jahati konje na privatnom ranču i kroz šumu, razgledati Nacionalni park Plitvice i družiti se uz nezaboravnu hranu i večernji party. Naše iskustvo je pun pogodak, sigurni smo da ćemo se ponovno vratiti i isprobati neke od aktivnosti za koje nismo imali vremena prilikom ove posjete. – zadovoljno ističu iz tvrtke Rimac automobili.

Pronađite svoj sklad kao tim, slijedite prirodu u sebi. Rezervirajte svoj termin za team building po posebnim cijenama za grupe. Za više informacija, rezervaciju i upite javite se na email: anja@campingplitvice ili na broj: +385 99 468 3585.

Foto: Camping Plitvice

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Malene Rydahl: Istraživanja su pokazala da novac ne utječe na sreću kod samo 1% ljudi

Prijava za članice

Pretraga

znn