Zdrav odnos
s novcem

Zašto sam uzela novac od 10 poslovnih anđelica? Kako funkcionira jedina firma s 11 žena suvlasnica

Zašto sam uzela novac od 10 poslovnih anđelica? Kako funkcionira jedina firma s 11 žena suvlasnica

Mnogi su me pitali zašto sam uzela novac, što ja imam od toga, kako mi sad funkcioniramo, kako ja uspijevam hendlati toliko žena i slično.

Idemo redom. Bolje mi je imati 20 posto velike torte nego 100 posto, odnosno cijeli jedan manji kolač. I meni treba podrška, dosadio mi je osjećaj da sam sama u svakom projektu. Uzela sam tzv. smart money – sve te žene imaju znanje, iskustvo i kontakte koje ja nemam.

Sinergija – sve prethodno navedeno dovelo je to sinergije. Zajedno smo jače, bolje i pametnije, što nam i prvi rezultati pokazuju.

Kako konkretno funkcioniramo na svakodnevnoj razini?

Ja sam direktorica i odlučujem sve samostalno vezano za operativno poslovanje, a i pred zakonom direktor za sve odgovara. Danas sam to ja, sutra može biti netko drugi. Danas sam u sve tri uloge: radnik, menadžer i suvlasnik, sutra mogu biti u samo jednoj.

Za svaki savjet koji zatreba, tu je neka od njih deset. Može uskočiti, ali ništa ne mora. Dogovorile smo se za što nam treba jednoglasna zajednička odluka (primjerice exit), zajedno smo postavile ciljeve i kako ćemo ih mjeriti i bacile se na posao. Svaka je rekla što očekuje, koliko se i kako želi i može uključiti.

Zajedno smo se dogovorile kako ćemo funkcionirati – na kraju mjeseca šaljem management summary s pregledom aktivnosti u proteklom mjesecu, a sredinom mjeseca stiže nam financijski izvještaj iz računovodstva koji je napravljen po mjeri sukladno našem dogovoru i tako svi pratimo financijske pokazatelje poslovanja.

Vidimo se sve uživo dva puta godišnje i šest puta putem Zoom-a. Za hitne stvari imamo whatsapp chat. Jesam li požalila – ni sekundu. Jesu li one – još nisu. 🙂

U proteklih par mjeseci zajedno smo već napravile par malih čuda, a najbolje je tek pred nama jer naša misija – promijeniti (financijsku) budućnost žena na ovim prostorima i vizija – financijski neovisne žene, traži još puno toga od svih nas.

Jedan od njih je i investicijski klub – a prije toga smo i vlastitim primjerom htjele pokazati kako (odlično) funkcionira ulaganje žena u ženske biznise.

Zahvalna sam na ovom predivnom iskustvu i putovanju. Mislim da nismo ni svjesne kakav smo iskorak napravile i kakav primjer postavile za druge.

Foto: Žene i novac

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn