Zdrav odnos
s novcem

Zakon o transparentnosti plaća: Evo koje promjene dolaze za zaposlenike i poslodavce

Zakon o transparentnosti plaća: Evo koje promjene dolaze za zaposlenike i poslodavce

Zemlje članice Europske unije krajem travnja objavile su nova pravila kojima bi se trebala smanjiti nejednakost u plaćama između muškaraca i žena. Žene u Europskoj Uniji trenutačno u prosjeku zarađuju 13 posto manje od muškaraca, a poražavajući je podatak da je u Hrvatskoj u IT industriji prisutna razlika od čak 18 posto.

Zakon o transparentnosti plaća sadrži obvezujuće mjere koje prisiljavaju kompanije s više od 250 zaposlenih da godišnje izvješćuju o razlikama u plaćama između muškaraca i žena. Ako je razlika u plaćama veća od pet posto (a nije ju moguće opravdati objektivnim kriterijima), kompanije će morati poduzeti mjere za smanjenje navedene razlike.

Drugim mjerama će se kompanije obvezati na objavu plaće prilikom oglašavanja pozicije za koju se traži radnik te im zabraniti da ispituju kandidate o njihovim plaćama u prošlosti. Radnici će pri zapošljavanju imati i pravo od svojih potencijalnih poslodavaca tražiti informacije o visini prosječne plaće i prema spolu.

Ukoliko prilikom zapošljavanja ili rada dođe do platne diskriminacije na temelju spola, teret dokazivanja prebacuje se na poslodavca koji potom mora dokazati da pravila o jednakosti plaća nisu prekršena.

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Plaću skrivamo kao zmija noge – čak i od partnera

Martina Drezga: Novac mi nikad nije u fokusu, on je posljedica rada, inspiracije i kreacije

Evo kako se mediji obraćaju ženama i zašto je to pogrešno

Prijava za članice

Pretraga

znn