Zdrav odnos
s novcem

UBIKourt – Inovativno Rješenje za Blockchain Sporove

UBIKourt – Inovativno Rješenje za Blockchain Sporove

Hrvatska Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK) s ponosom predstavlja UBIKourt – inovativno tijelo za rješavanje sporova unutar blockchain svijeta. Kao takav, UBIKourt predstavlja ključni korak prema stvaranju stabilnog i povjerljivog okvira za rješavanje sporova unutar blockchain i kriptovalutne zajednice.

Sjedište je u Zagrebu, no svi sporovi, kao i uz njih vezana komunikacija, odvija se u potpunosti online.

Kako UBIKourt Funkcionira?

Proces apliciranja jednostavno se obavlja putem web stranice ubik.hr/arbitraza/. Prije pokretanja postupka potrebno je imati potpisan ugovor o arbitraži u kojem obje stranke daju suglasnost o dobrovoljnom ulasku u spor i izjavljuju da prihvaćaju konačnu odluku arbitražnog suda, bez obzira na prirodu dane odluke.

UBIKourt pruža sve potrebne resurse i infrastrukturu za arbitražu. UBIKourt održava listu arbitara koji su stručnjaci u području blockchaina i DLT-a. Postupci se vode pred arbitrom ili vijećem od tri arbitra, ovisno o složenosti slučaja, koji nadziru učinkovito vođenje postupaka.

Kako bi se pokazala korisnost UBIKourta, prvi slučaj bit će otvoren za javnost i odrađen po pro bono principu. Za daljnje slučajeve bit će obračunata naknada za usluge UBIKourta, između ostalog i radi zaštite od spamova, kako bismo spriječili zlouporabu samog procesa.

Poziv za arbitre

U skladu s odlukom Arbitražnog odbora otvara se generalni natječaj za arbitre za naredno razdoblje. O prihvaćanju prijava odlučivat će se jednom mjesečno.
Za sudjelovanje, molimo sve zainteresirane arbitre da pošalju svoje prijave putem službenog maila: ubikourt@ubik.hr.

Područja Rješavanja Sporova

UBIKourt je osmišljen kako bi rješavao različite vrste sporova, uključujući:

➢ Standardne sporove koji mogu, ali ne moraju, biti vezani uz blockchain sektor
➢ Sporove koji se odnose na kriptoimovinu i pametne ugovore
➢ Hitna pitanja bilo koje vrste
➢ Davanje pravnih mišljenja
➢ Prethodno rješenje za buduće potencijalne sporove
➢ Rješavanje sporova vezanih za nove tehnologije, uključujući umjetnu inteligenciju

S obzirom na širok opseg vrsta sporova kojima se bavi, UBIKourt je ključni akter u stvaranju sigurnog i pouzdanog okvira za rješavanje postupaka unutar blockchain sektora. Njegova sposobnost da pruži stručnost i učinkovitost u ovom rastućem području osigurava da tvrtke i pojedinci koji se dobrovoljno javljaju na sud mogu razvijati svoje poslovanje i transakcije bez straha od dugotrajnih sporova.

Ivan Sumić (OD Matulić Sumić & partneri d.o.o.): UBIKourt je osmišljen i pokrenut od strane grupe pravnika s dugogodišnjim iskustvom i prisustvom u blockchain sektoru kao odgovor na problem neadekvatnosti tradicionalnih sudova u rješavanju sporova vezanih za nove tehnologije. Cilj UBIKourta je međunarodno okupiti tehničke, pravne i financijske stručnjake i pružiti okvir unutar kojeg bi se učinkovito rješavali specifični sporovi vezani prvenstveno za blockchain tehnologiju koristeći puni potencijal tehnologije i povjerenje koje arbitri imaju unutar zajednice.

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn