Zdrav odnos
s novcem

U Zagrebu se održava prva tech konferencija o budućnosti interneta, a glavnu riječ vodit će žene

U Zagrebu se održava prva tech konferencija o budućnosti interneta, a glavnu riječ vodit će žene

Zagreb će u lipnju po prvi puta biti domaćin međunarodne konferencije o novoj generaciji interneta i srodnih tehnologija poput blockchaina, NFT-a i metaversea. Konferencija Web3 Tales u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti okupit će niz istaknutih svjetskih stručnjaka i stručnjakinja koji će raspravljati o revoluciji u načinu na koji će internet i ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti.

Web3 je izraz koji predstavlja novu generaciju interneta koji se temelji na prinicipima decentraliziranosti i otvorenosti te omogućuje korisnicima da samostalno upravljaju svojim podacima i posjeduju digitalnu imovinu. Istovremeno se primjenom tehnologija poput blockchaina i kriptovaluta stvara cijeli novi niz inovacija, primjerice automatizirane transakcije i digitalni dokazi vlasništva, koje će unaprijediti efikasnost i sigurnost poslovanja. Cilj nam je profesionalnoj publici kroz praktične primjene pružiti jedinstvenu priliku za otkrivanje potencijala ovih tehnologija za vlastito poslovanje. – izjavila je Belma Gutlić, potpredsjednica inženjerstva u jednoj od najvećih svjetskih blockchain tvrtki i koordinatorica programa na Web3 Tales konferenciji.

Foto: Belma Gutlić

Konferenciji će se pridružiti predstavnici istaknutih web3 brandova diljem svijeta. Soraya Thompson iz tvrtke Fireblocks, koja pruža digitalnu infrastrukturu za skladištenje i čuvanje kripto imovine za klijente poput banaka i mjenjačnica, kroz studije slučaja prezentirat će načine na koji brendovi već eksperimentiraju s web3 tehnologijama te opipljive lekcije koje možete primijeniti na svoje poslovanje. Juan Guillen iz jednog od najpoznatijih protokola za decentralizirane financije u koji je uloženo skoro 8 milijardi dolara, MakerDAO, govorit će o upravljanju i skaliranju decentraliziranih organizacija. Programu će se pridružiti i brojni regionalni stručnjaci i stručnjakinje za web3 teme poput Pavle Mijić iz tvrtke Parity Technologies te Tanje Bivic Plankar iz Blockchain Alliance Europe.

Osim dvodnevnog programa koji će pokriti teme poput blockchain tehnologije, decentraliziranih financija, NFT-eva, web3 gaminga i metaversea, konferencija će sadržavati i praktični dio programa na kojem će, uz stručno vodstvo, posjetitelji imati priliku kroz interaktivne radionice, između ostalog, samostalno naučiti kako otvoriti kripto novčanik tj. wallet, kako stvoriti vlastiti NFT ali i kako se zaštititi na internetu, između ostalog., dodala je Belma Gutlić.

Ono što Web3 Tales konferenciju čini jedinstvenom u Europi ali i šire je činjenica da ju organizira 100% ženski tim članica udruge Alice in Blockchains, koje su predane unaprjeđenju uloge žena u tehnologiji i jačanju doprinosa žena u stvaranju budućnosti interneta koji se krije iza naziva web3.

Osim što će Zagreb staviti na mapu svjetskih destinacija za blockchain i web3, Web3 Tales prva je tech konferencija na kojoj će glavnu riječ voditi žene. Dok se prosjek sudjelovanja žena na regionalnim i svjetskim pozornicama tech konferencija kreće oko 30%, naša konferencija će talent i postignuća žena u ovoj industriji staviti u prvi plan, s ciljem da nadahnemo i osnažimo još više žena da započnu ili nastave karijeru u ovom uzbudljivom području., izjavila je Magda Milas, predsjednica udruge Alice in Blockchains.

Foto: Magda Milas

Vrijednost ove jedinstvene konferencije koju udruga organizira u suradnji s partnerom Base58 prepoznali su brojni partneri i tvrtke koje već rade ili planiraju ući u web3 poput tvrtki Neuralab, Studio Size i Blank.

Iznimno smo ponosne što iz dana u dan raste broj partnera koji su prepoznali vrijednost ove konferencije, ne samo zbog važnosti otvaranja prostora za razgovor o web3 kao novoj generaciji interneta i načinu na koji će ekonomija oko interneta funkcionirati u budućnosti, već i zbog podrške našoj misiji poticanja različitosti i inkluzije u ovim industrijama. Želimo da Web3 Tales konferencija bude mjesto susreta, razmjene ideja, te prilika za stvaranje novih partnerstva i poslovnih prilika za pojedince i tvrtke koji će zajedno raditi na izgradnji bolje, otvorenije i transparentnije digitalne budućnosti., poručila je za kraj Magda Milas iz Alice in Blockchains.

Ograničeni broj ulaznica za konferenciju Web3 Tales koja će se održati od 1. – 2. lipnja 2023. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu može se nabaviti na platformi Entrio, a više informacija doznajte na web stranici konferencije www.web3tales.io.

O udruzi Alice in Blockchains

Udruga Alice in Blockchains svojim radom želi inspirirati žene da istraže svoje potencijale i aktivno se uključe u fintech i blockchain industrije. Kroz edukacije, stvaranje novih poslovnih prilika kroz mentorstvo i networking te izgradnju zajednice udruga stvara prostor u kojem se žene osjećaju dobrodošle te kontinuirano ističe uspješne žene u industriji.

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn