Zdrav odnos
s novcem

Trenutak brutalne istine: Što te čeka ako odlučiš pokrenuti svoj posao?

sto-te-ceka-ako-krenes-u-biznis

Trenutak brutalne istine: Što te čeka ako odlučiš pokrenuti svoj posao?

Najvažnije što te čeka je osobni rast i razvoj, puno edukacije i puuno rasta. Vjerojatno si čula već izraz da posao može narasti samo do razine do koje smo narasli mi. Istinit je. I vjerojatno ti na prvu to zvuči sjajno – hej, pa ja želim rasti, ja radim na sebi, to mi ionako treba. Aha. Samo, ovaj rast je malo drugačiji rast.

Ovo je zaista brutalan rast gdje htjela-ne htjela ćeš se naći u situacijama da ili ćeš izrasti, ili ćeš propasti, ili ćeš naći načina i nadrasti sebe i to što si do sada radila ili kako si razmišljala ili te neće biti.

Čeka te milijun padova. U jednom danu. Da, dobro si pročitala. Bit će dana da se probudiš i misliš si svijet je moj, a za sat vremena se pitaš što je tebi ovo trebalo, pa da će možda ipak biti nešto od posla jer imaš novog kupca, pa za pola sata pomisliš kako ti ipak ne ide.

Čisti rollercoaster emocija, i tako se polaako penješ prema gore preživljavajući sve to i gurajući naprijed i kroz te faze da ne možeš više i da ne znaš više kako.

Čeka te puno suza, ali i puno ispunjenosti. Trenutaka kada ćeš uplakana sjediti i razbijati glavu jer ne znaš kako dalje više i upravo u tim trenutcima će ti se milijun puta dogoditi i breakthrough – dobiješ sjajnu ideju što još možeš učiniti i na kraju će to novo biti još bolje od svega što si mislila da je moguće.

I, eto te, preskočila si zid, nadrasla sebe i trenutnu situaciju, postala bolja! Padovi nas grade, tjeraju nas da nadrastemo trenutnu verziju sebe, tjeraju nas da učimo iz iskustva i grešaka.

Pad je sastavni dio dana, tjedna, mjeseca i života svake poduzetnice te dio života svake uspješne osobe. Ako očekuješ da ih nemaš, nemoj ni kretati. Pad, ne samo da nas gradi – on je nužan za uspjeh, sastavni dio svakog uspjeha. Ne ide bez njega.

Vjerujem da već znaš da svaka ta izazovna situacija te gradi baš u ženu lidericu kakva trebaš biti, svjesna si toga, ali da je lako, nije. Ni najmanje. Sve to brušenje, kontinuirani rad na sebi i kad to želimo i kad to ne želimo, sto situacija koje nas izbace iz tračnica i tjeraju da postanemo bolje milom ili silom – nije lako to sve izdržati. Zato je presudno imati dobar mentalni sklop da se što bolje nosimo s izazovima stavljenim pred nas.

No, tada kada preskočiš taj zid i kada smisliš još nešto bolje –  pa ne mogu ti opisati taj osjećaj! Cijeli svijet je tvoj, nema granica!

Kada se okreneš i pogledaš unazad te spoznaš koliko daleko si stigla, što si stvorila, kakva osoba si postala u tom procesu, na koliko života utječeš i poboljšavaš ih, kakav divan trag ostaje iza tebe – to je nešto neprocjenjivo. Srce ti je puno i znaš da si stvorena za to da postaješ bolja i da time drugima poboljšavaš živote.

Nije lako, nitko nije ni rekao da će biti lako, ali vrijedi. Jako, jako vrijedi. Sloboda, držanje vlastitih konaca u rukama, osjećaj ispunjenja, doprinos drugima koje ćeš iskusiti kao i zahvalnost drugih što postojiš i što im rješavaš problem koji im je bio nerješiv. Taj osjećaj raširenih vlastitih krila i doprinosa – to se ne može usporediti ni sa čim.

Ako ti se čini da sam zaljubljena u poduzetništvo, totalno jesam. To je po meni jedan od najdivnijih puteva kojim osoba može kročiti da bi postala maksimum sebe i da bi ostavila pozitivan trag u životima drugih. I zato ako je to nešto što te privlači, kreni, začepi nos (ako moraš) i samo skoči – sve smo tako krenule i rješavale sve ostalo u hodu. Dobro došla u naš svijet.

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Kako napisati kvalitetno priopćenje za medije?

linkedin-profil

Ako tražite posao, pazite na ove 3 tipične greške na LinkedInu

Koliko koštaju estetski tretmani?

Prijava za članice

Pretraga

znn