Zdrav odnos
s novcem

Što znači poslovati na ženski način i kako uopće poslovati tako?

poslovanje-na-ženski-način

Što znači poslovati na ženski način i kako uopće poslovati tako?

Vlastita vrijednost i novac

Osjećaj vlastite vrijednosti duboko je ukorijenjen u našu podsvijest. Kako se osjećamo po pitanju vlastite vrijednosti mnogo puta smo već razložili. Jasno je da su naša vrijednost i novac itekako povezani.

Ako je osjećaj vlastite vrijednosti na niskoj razini, možete koristiti novac da to prikrijete kupnjom različitih stvari i statusa međutim nećete time kupiti svoju vrijednost.

Često se događa da u tom osjećaju manje vrijednosti tražite veću plaću u trenutnom poslu ili imate poteškoća vidjeti svoj idealni posao ili možda koliko je to novaca koje želite zarađivati mjesečno.

Kako to?

Stara uvjerenja: Kupujemo stvari za koje mislimo da mijenjaju osjećaj manje vrijednosti

Kad god poželite napraviti promjenu, vi razgovarate sa sobom s istom tom starom pričom. Ta priča dio je naših uvjerenja, programa, obrazaca i govori nam:

-Ovo je predobro da bi bilo istinito.
-Meni se ne događaju tako dobre stvari.
-Nisam to zaslužila jer nisam teško radila.

Ukoliko je naš osjećaj vlastite vrijednosti nizak, čime god se častili i kupovali, to nikako neće popuniti prazninu koja je u vama nastala kao rezultat napuštanja same sebe. Koliko god je trenutno lijep osjećaj – vrlo brzo će to nezadovoljstvo unutar vas zaplakati i izaći van.

Ako osjećate u sebi to nezadovoljstvo, koliko god novac počinje teći prema vama, vi ćete ga na razne načine odbijati. Ako se ne osjećate zaslužnima, odbijat ćete novac čak i kad počne teći prema vama. Vaši se strahovi pokreću, tako da ili sami sabotirate dobru priliku ili dobro zaradite i osigurate da novac brzo nestane.

Novac = energija

Ako je vaš osjećaj osobne vrijednosti definiran, znate da je novac energija.

Beskonačna energija koja je dostupna svima.

Novac je samo mjera vrijednosti koju pružate drugima putem svojih usluga ili proizvoda.

Jednostavno je. Imati ili nemati novac nikada ne utječe na vašu osobnu vrijednost – to je unutarnja kvaliteta i ne može vam je nitko oduzeti.

Kad smo kod usporedbi, sjajno je taj odnos s novcem usporediti s privlačenjem romantičnog partnera. Često ga smatramo teškim i napornim. Ali taj odnos to nikako ne bi trebao biti, baš kao ni partnerski odnos.

Čarobno je, a ne naporno.
Zabavno je, a ne teško.

Napor i očaj se ne sviđaju nikome, napore ne vole ni naši klijenti, ni kupci, ni partneri. Nitko ne voli kad mu nešto stvara napor.

Ženska energija u poslu: Pronađite se u miru i tišini

Kad radimo posao na ženski način – taj posao će postati naš najčišći mogući kanal onih pravih klijenata. Ti klijenti su baš vaši ljudi, oni baš vas čekaju da izađete na tržište. Kad radite iz svog ženskog principa vi se energetski usklađujete s vašim idealnim klijentom. To ne zahtijeva neku vanjsku silu, to je lako i magnetno.

Na sličan način se usklađujemo s idealnim partnerom, osjećamo što nudimo, stvaramo prostor, budemo ono tko jesmo i postajemo vibracijski usklađeni s onim koga želimo. Kako to? Jer zračite iz svoje ženske suštine koja je magnetna i lijepa.

Isto je i u poslovanju. Budite kristalno jasni što nudite, što vaš idealni klijent želi, budite stvarni, svoji i privucite ih u svoju stvarnost.

Novi način poslovanja utemeljen je na ženskoj energiji i odbacuje stare paradigme prodaje, a ostvaruje se kroz intuiciju i usklađenost s dušom.

To je energetska frekvencija. Energija ne laže.

I kako se razvijamo i pojačavamo svoj energetski kapacitet, tako stari način poslovanja, koji ima korijen u egu, prisili ili naporu više ne može biti dio našeg života i poslovanja.

Kad duboko u sebi znate da vrijedite, znate svoj energetski kapacitet, svoje mogućnosti i ne bojite se promijeniti stvari u svom životu, tada se to reflektira i na vaše financije.

Konstantno ostajete otvoreni za učenje i rast, a ne bojite se svojih pogrešaka. Znate da su pogreške vaš način učenja i da su iskustva stečena kroz pogreške blagoslovi, a ne dokaz da ne vrijedite.

Kada ste čvrsto ukorijenjeni u spoznaji da zaslužujete samo dobre stvari u životu, da ne trebate nikome ništa dokazivati ​​ili zaraditi, to će vam omogućiti da s lakoćom prihvatite sve životne izazove.

Kad krenu teška vremena, vi ćete znati tko ste i to nitko ne može poljuljati.

Tada ne idete u samoosudu, ne spuštate se u osjećaj žrtve, već preuzimate odgovornost za sebe i znate da uvijek, baš uvijek možete računati na sebe.

Tek u tišini, u svojoj nutrini, u praznini same sebe može se roditi istinska kreativnost.

Nažalost, naše društvo nije postavljeno da daje podršku kreativnom procesu.

Naše društvo očekuje poslovanje iz kojeg se očekuje stalna zarada i konstantan rast

Ni u prirodi nije konstanta rapidan rast.

Prirodan proces ide kroz godišnja doba gdje u proljeće budi se, raste, razvija, u ljeti buja, daje plodove, u jesen suši se i opada lišće, a u zimi stagnira. Tako i kreativnost ne funkcionira na način konstantnog rasta.

Osluškujući svoje tijelo trebamo slušati svoju mirnoću, tražiti inspiraciju iz tišine, a zatim djelovati i stvarati iz svoje kreativnosti. To je ples.

Moj burnout

Prije nekoliko godina kad sam doživjela svoje izgaranje u poslu, shvatila sam da je jedna od najvećih vrijednosti živjeti život potpuno usklađen sa svojom kreativnom ženskom stranom.

Nije se jednostavno promijeniti, u svijetu u kojem živimo. I teško se odlučujemo za to.

Ali pomoći će da se svaki put jednostavno vratite na razjašnjavanje o tome kako želite živjeti svoj život i što je to što želite osjećati svaki dan.

Što najviše cijenite: Sve je stvar fokusa

Kad budete jasni u ovom životu, ponudit će vam put kojim trebate proći i koji je usklađen s vašim najdubljim vrijednostima.

Najvažnije je svoje vrijednosti povezane s unutrašnjim ženskim dijelom unutar vas shvatiti kao izvor stvaranja i inspiracije u poslu.

Uzmite što više vremena u tišini, uskladite svoj ženski svijet s vanjskim stavljajući sebe i svoj put na prvo mjesto. Tada život postaje bolji po kvaliteti jer sve što je rođeno iz tišine bića usklađeno je s izvorom. To je razlika između stvaranja iz uma i tijela. Um je težak i užurban, tijelo je u protočnosti i bez napora.

Vrlo malo nas prolazi kroz život bez gubitka posla ili financijskih izazova. Osjećaj da zaslužujemo omogućava nam da prihvatimo gubitak kao dio života, da zakoračimo u nepoznato i prihvatimo promjenu. Dok to činite primijetit ćete da su se neka vrata zatvorila. Ali nekoliko je otvorenih, što vam nudi novu priliku. Nećete se zaglaviti čekajući ispred zatvorenih vrata.

Jasno vam je što želite i spremni ste poduzeti korake da biste to i ostvarili. Prestajete čekati da stvari nekako čarobno stanu na svoje mjestu. Ne čekate da vas drugi potvrde i odobre kako biste mogli poduzeti sljedeći korak. Kreirate iz svoje ženske suštine i pred vama se otvara potpuno novi svijet, svijet novih mogućnosti.

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn