Zdrav odnos
s novcem

Što (ne) može novac: Novac naš svemogući

Može Li Nas Novac Usrećiti

Što (ne) može novac: Novac naš svemogući

Svi već znamo da se na našem portalu ne piše o novcu samo u smislu što ja zovem matematika novca, a vi vidite kroz tekstove o budžetu, štednji i sve informacije o tome kako upravljati svojim financijama – zaista već od prvog dana pokrivamo sve aspekte novca.

Pa tako imamo i mi i neki naši kolumnisti pogled na novac – da nas on sam po sebi neće usrećiti, da nam neće kupiti vrijeme, zdravlje i ljubav i onda nakon objava takvih članaka krenu rasprave – ali novac je bitan, novac nas ipak usrećuje do neke mjere, pa ipak možemo imati bolju zdravstvenu njegu i slično.

Svo to stoji, novac JE BITAN i potreban i može jako puno, no ono što želimo stalno naglašavati jest da nema ništa pogrešno u samom novcu.

Problemi nekad nastaju kad nam novac postaje jedini cilj neke aktivnosti, jedino mjerilo uspjeha i kad pogrešno zamijenimo da je naša neto vrijednost jednaka našoj osobnoj vrijednosti.

Ako u nekom trenutku nemamo novaca, ne znači da mi ne valjamo ni na koji način, da smo nesposobni, glupi i slično. Već znači upravo to, da trenutno imamo manji iznos na raspolaganju, no da ga u svakom trenutku možemo ponovo kreirati. Kako?

Rješavanjem problema kupaca i kreiranjem vrijednosti za njih. Novac uvijek prati (novostvorenu) vrijednost. Sve ostale informacije i dalje pratite na portalu.

Kristina Ercegović – Poslovna savjetnica s 20 godina iskustva u malom poduzetništvu.

Foto: Unsplash

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Kako napisati kvalitetno priopćenje za medije?

linkedin-profil

Ako tražite posao, pazite na ove 3 tipične greške na LinkedInu

Koliko koštaju estetski tretmani?

Prijava za članice

Pretraga

znn