Zdrav odnos
s novcem

Što je digitalni marketing i zašto stručnjaci tvrde da je baš on garancija uspješnosti suvremenog poslovanja?

Što je digitalni marketing i zašto stručnjaci tvrde da je baš on garancija uspješnosti suvremenog poslovanja?

U današnjem digitalnom dobu, gdje su internet i mobilni uređaji postali neizostavan dio svakodnevice, digitalni marketing predstavlja nezaobilazan alat za poslovni uspjeh. Ovaj tekst će rasvijetliti što digitalni marketing zapravo jest i zašto je važan za sve koji žele ostvariti uspjeh u suvremenom poslovanju.

Što je uopće digitalni marketing?

Digitalni marketing predstavlja skup strategija i tehnika koje se koriste za promociju proizvoda, usluga ili brandova putem digitalnih kanala i platformi. Ovaj oblik marketinga obuhvaća različite online aktivnosti, uključujući web stranice, društvene medije, e-poštu, tražilice (poput Google-a), mobilne aplikacije te mnoge druge online alate. Digitalni marketing omogućava poslovnim subjektima da dosegnu ciljanu publiku na globalnoj razini i pružaju personalizirane poruke i sadržaj.

Foto: Pexels

6 razloga zašto je digitalni marketing potreban svima?

1. Doseg i globalna prisutnost

Digitalni marketing omogućava tvrtkama da dosegnu ciljane kupce diljem svijeta, bez obzira na njihovu lokaciju. To otvara nove poslovne prilike i omogućava rast i širenje tvrtke.

2. Ciljana publika

Kroz analizu podataka i alate za ciljano oglašavanje, digitalni marketing omogućava tvrtkama da identificiraju svoju ciljanu publiku i prilagode svoje kampanje prema njihovim preferencijama i potrebama. Ovo rezultira boljim povratom na ulaganje (ROI) i većim uspjehom u konverzijama.

3. Mjerenje i analiza u stvarnom vremenu

Digitalni marketing omogućava praćenje i analizu rezultata kampanja u stvarnom vremenu. To znači da tvrtke mogu brzo reagirati na promjene i prilagoditi svoje strategije kako bi postigle bolje rezultate.

Foto: Pexels

4. Pristupačnost

Digitalni marketing je pristupačan za tvrtke svih veličina. S obzirom na različite online alate i kanale, čak i manji proračuni mogu se iskoristiti za učinkovitu promociju.

5. Interakcija i angažman

Društveni mediji omogućavaju tvrtkama izravnu interakciju s kupcima. To stvara mogućnost za izgradnju odnosa, povjerenja i vjernosti kupaca.

6. Brza prilagodba

Digitalni marketing omogućava brzu prilagodbu kampanja i strategija. U brzo mijenjajućem poslovnom okruženju, ovo je ključno za opstanak i uspjeh.

Digitalni marketing je ključan za sve koji žele ostvariti uspjeh u suvremenom poslovanju

Bez obzira na vrstu posla ili industriju, digitalni marketing pruža mogućnost za globalni doseg, bolju interakciju s ciljanom publikom i praćenje rezultata u stvarnom vremenu. Stoga, ulaganje u digitalni marketing postaje neophodno kako biste ostali konkurentni i uspješni u današnjem digitalnom svijetu.

Vaučeri za digitalizaciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je poziv za mikro, mala i srednja poduzeća. Pod nazivom “Vaučeri za digitalizaciju”, 01.06.2023. objavljen je poziv s ciljem povećanja razine digitalne zrelosti poduzeća. Jedan od vaučera je i Vaučer za digitalni marketing (VDM). Za ovaj vaučer mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća s najmanje jednim zaposlenim.

Drugi rok natječaja traje do 30.11.2023., a treći od 01.03. do 29.03.2024.

Prilikom korištenja vaučera, MSP-ovi mogu surađivati samo s pravnim i fizičkim osobama koje su upisane u Katalog pružatelja usluga u okviru Poziva “Vaučeri za digitalizaciju.

Koristi vaučera za digitalni marketing

Uz sve navedene prednosti digitalnog marketinga, vaučeri za digitalni marketing dodatno olakšavaju pristup ovim korisnim alatima. Vaučeri sufinanciraju projekte i aktivnosti digitalnog marketinga, što pomaže tvrtkama da iskoriste sve prednosti ove strategije.

Neki od ključnih razloga zašto biste trebali razmotriti korištenje vaučera za digitalni marketing uključuju:

  • Smanjenje troškova: Vaučeri pokrivaju dio troškova digitalnih marketinških alata i usluga, što omogućava tvrtkama uštedu znatnih sredstva.
  • Povećanje vidljivosti: Vaučeri omogućavaju tvrtkama povećanje svoje online prisutnost i bolje pozicioniranje na tržištu.
  • Povećanje konkurentske prednosti: Iskorištavanje vaučera za digitalni marketing pomaže tvrtkama da budu korak ispred konkurencije i privuku više potencijalnih kupaca.

Tvrtka Megatrend poslovne usluge d.o.o. upisana je kao pružatelj usluga za digitalni marketing (VDM) i može omogućiti pružanje usluga usklađenih s ovim vaučerom, a pokriva iduće aktivnosti:

  • izrada internetskih stranica poduzeća,
  • izrada landing stranica,
  • izrada mobilne aplikacije,
  • izrada web aplikacije u svrhu unapređenja poslovanja,
  • izrada web stranice za e-trgovinu,
  • upravljanje društvenim mrežama

Za više informacija obratite se na email: ivana.boskovic@megatrend.com

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn