Zdrav odnos
s novcem

Simbolični i “besplatni” pokloni koje svatko može darivati ovog Božića

Besplatno Darivanje

Simbolični i “besplatni” pokloni koje svatko može darivati ovog Božića

Evo nekoliko ideja za blagdanske darove za nula kuna.

1. Ekskluzivan dar u inbox

Dugo godina pratiš stranicu, portal ili grupu i napokon si pronašla netočan ili neželjen sadržaj ili sadržaj koji baš danas ne odgovara tvojem raspoloženju jer si, eto, ustala na lijevu nogu.

Možda po prvi put nisi bila zadovoljna uslugom tog i tog subjekta, a svi drugi jesu. Znam, za pravednost si i kao kod prave dušebrižnice, duša ti se brine jer informacija nije točna, usluga nije bila dobra i ti moraš prijateljski i dobronamjerno ukazati na pogrešku pišući po zidu FB stranice ili grupe, ono, da upozoriš ljude.

A što misliš o ideji da novo normalno bude da umjesto svima, po zidovima, pošalješ samo administratorici, direktorici ili urednici portala poruku u inbox?

Samo njoj, ekskluzivno kao dar za trud i volju što dijeli sadržaj koji ti pomno pratiš godinama, što unatoč svemu i svima posluje i danas u ovo ludo vrijeme. Zamisli, konstruktivan prijedlog u inbox umjesto kritike na zidu? Koji super dar, a besplatan!!!

P.S. Prije slanja baci oko na nenasilnu komunikaciju, upakiraj to kako treba – nekad je sve u detaljima!

2. Nesvakidašnji dar – pismena podrška

Znaš ono kad se dogodi da neke od tvojih Facebook frendica prozovu neku drugu FB frendicu ili suradnicu i to javno na svojem zidu, imenom i prezimenom, jer eto, dužne su obavijestiti cjelokupno Facebook pučanstvo da je ta i ta osoba totalno zeznuta, neispravna i opasna za društvo.

I onda se puk pridružuje svojim komentarima i započinje moderno Facebook kamenovanje prozvane na zidu, na finjaka i na manje finjaka.

Tu daruj pismenu podršku, ali ne bacačicama kamenja i pljuvačicama, nego onoj javno prozvanoj. Trebat će joj to, ziher sam, nije za baciti.

Napiši poruku podrške, na zidu ili u inboxu, svejedno je. Ili, ako za to nemaš resurse, barem se suzdrži od lajkanja i kamenovanja – i to je darak, skroman ali od srca!

3. Poklon iznenađenja – sheraj, lajkaj, podrži komentarima FB frendice i poduzetnice koje nisu iz tvog kvarta/škvadre

Znaš one tvoje suradnice, kolegice koje si zaboravila, a koje su te odavno ili nedavno prerasle poslovno, ljepotom, ljubavnim statusom ili brojem pratitelja na svojim poslovnim mrežama.

Da, da, ta sa silikonima (nije koza, nemoj tako) i ona sa 10 godina starijim frajerom (šta ima veze što je ćelav). I njih isto! I onu što ti je uzela onaj natječaj ispred nosa!

Sjeti se da svatko ima svoj tempo života i uspjeha, a one ti pokazuju da je baš ono što ti želiš itekako moguće. Dobro, znam, nisi ti za silikone i volis mlađe frajere, i ja isto ali kužiš poantu. Ono, ima svega za sve dovoljno… Budi faca i iznenadi sebe i njih tom cool gestom: lajk, share, podrška, čekaj priliku i daruj!

4. A sebi – najluksuzniji dar!

Daruj sebi mir ovih blagdana tako što ćeš u širokom luku zaobići statuse, tekstove i komentare mržnje i osude.

I nećeš nasjesti na priču da je to sloboda govora i da je to za opće dobro i u ime istine.

Mržnja nema veze ni s čim dobrim, slobodom pogotovo. Mržnja je kilometrima daleko od istine. Neka tvoja istina ovih blagdana bude jednostavna. Popit ćeš koju čašu više, pojesti te kolače sa šećerom i glutenom te zaključiti da bi iza Nove dobro došla dijeta. To je okej, ljudski, neka te.

Ali posti od hejta, to možeš – daruj si to!

Budi mirna, uživaj u svemu što je lijepo.

Znaš ono, kad si zadovoljna, blistaš, sve voliš, svi te vole a ne moraš to nigdje objavljivati jer ti već znaš da je tako. Nema boljeg osjećaja ni tretmana, priušti si to. Zaslužuješ!

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn