Zdrav odnos
s novcem

Saznali smo koliko košta krstarenje Europom i svijetom!

Saznali smo koliko košta krstarenje Europom i svijetom!

Kruzeri su danas postali plutajući gradovi. Na kruzeru imate glavnu ulicu, trgove, restorane, cafe barove, casino, izložbe, kino, kazalište, knjižnicu, teretanu, spa centar, frizerski i beauty centar, igraonicu za djecu sportske terene…

O sadržaju koje nude te luksuznosti ovisi kategorizacija, odnosno zvjezdice samog kruzera na temelju čega se također i određuje cijena krstarenja.

Koliko košta krstarenje?

U prosjeku, cijena u Europi iznosi od 100,00 do 150,oo dolara po osobi dnevno, dok bi u Americi cijena bila nešto manja. U prijevodu, 7 dana krstarenja koštat će vas od 700,00 – 1000,00 dolara po osobi. Naravno, važno je napomenuti da cijena ovisi o nekoliko parametara kao što su last minute ponude ili pogodnosti booking platforma o čemu ću više u nastavku.

Što je uključeno u cijenu?

U cijeni noćenja, odnosno kabine je ALL INCLUSIVE ponuda što podrazumijeva konzumaciju svih dnevnih obroka i međuobroka na nekoliko lokacija na brodu, četiri vrste pića, odnosno 3 vrste soka i voda.

Hrana je najčešće u obliku švedskog stola, a veliki benefit je i činjenica da možete kušati razne kuhinje poznatih svjetskih kuhara. Također, sladoled na bazenu kao i ručnici, ležaljke, sauna, jacuzzi, bazeni i relax room su također najčešće u cijeni.

U cijenu su uključene i sve atrakcije za djecu i svi show programi, kao i kazalište, kino, aqua show, ice show, aukcije slika, live muzika i ostali zabavni sadržaj. Posebno mi se dojmilo to što na kruzerima često nastupaju izvođači poznatog kazališta Broadway, ali i ponekad bude uključen i pokoji koncert svjetski poznate osobe iz glazbenog svijeta.

Foto: Unsplash

Što nije uključeno u cijenu?

Na kruzerima u cijenu nisu uključeni izleti, shopping na brodu (koji je tax free), vinska karta (u koju su uključena sva alkoholna pića i bezalkoholni kokteli), večere u nekim ekskluzivnim restoranima svjetskih mastershefova, kao i internet i SPA tretmani.

Velika prednost je to što sve to možete bookirati iz udobnosti vlastitog doma prije odlaska na krstarenje.

O čemu će ovisiti cijena?

Cijena krstarenja po osobi ovisi o vrsti sobe, ali i drugim detaljima. Primjerice, jednako kao i u hotelima postoje kabine sa unutarnjim prozorima i balkonima koji gledaju na ocean ili apartmanima u čiju cijenu su uključeni vinska karta i SPA centar i njihova će cijena biti nešto viša.

Velika prednost krstarenja je to što svakoga dana uplovljavate u drugi grad, ponekad i u drugu državu bez brige o prtljazi, putovnicama, vizama i parkingu. To je ono što mene oduševljava, opušta i ne stvara mi dodatne troškove! U svakom gradu gdje brod uplovljava možete uzeti izlet na brodu ili od lokalnih agencija, ili jednostavno prošetati gradom i provozat se hop on – hop off autobusom.

Foto: Pexels

Voljeli bi krstariti? Evo nekoliko korisnih informacija za kraj!

Booking platforma Croatia INCRUISES nudi odlične mogućnosti gdje štedite za svoje putovanje, a ujedno ste nagrađivani poklon bonom kojeg iskoristite za neko od željenih krstarenja. Tako se sav vaš uplaćeni novac duplicira, a svi troškovi putovanja su podmireni do početka putovanja. Vaše sedmodnevno putovanje za cijelu obitelj može koštati od 300,00 – 700,00 dolara uključujući ALL INCLUSIVE ponudu u kruzeru s 4 ****.

Ako vas zanima više od tome, javite mi se!

Foto: Unsplash

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Kako napisati kvalitetno priopćenje za medije?

linkedin-profil

Ako tražite posao, pazite na ove 3 tipične greške na LinkedInu

Koliko koštaju estetski tretmani?

Prijava za članice

Pretraga

znn