Zdrav odnos
s novcem

Pitali smo dizajnericu Renatu Jonjić u što investirati kod uređenja interijera. Evo što stvara i čuva vrijednost!

Pitali smo dizajnericu Renatu Jonjić u što investirati kod uređenja interijera. Evo što stvara i čuva vrijednost!

Kad pričamo o opremanju interijera, većina nas će reći da mi dizajneri radimo jedan od najljepših poslova na svijetu, ako ne i najljepši. Ali ako pogledamo malo širu sliku, to nije samo vizualno i funkcionalno slaganje lijepog prostora nego sa par trikova može biti i odlično ulaganje te naš emotivni svijet.

Ono što uvijek napomenem svojim strankama je da prije svega ulažu u kvalitetne završne obrade i materijale, da obrate pažnju na dobru zaštitu od buke, energetsku učinkovitost, što kvalitetniju funkcionalnost, dobru rasvjetu i naravno, više pažnje posvete prostorijama koje najviše koriste. Ne samo da na taj način nekretnini daju dodatnu vrijednost, nego i kvalitetniji životni prostor. U vremenu kada se što više okrećemo recikliranju i obnovljivim izvorima energije, ulaganje u takve segmente kod opremanja će uvijek davati dodatnu vrijednost svakoj nekretnini.

U koje prostorije ulagati?

Ukoliko ulažete u nekretninu koju u nekom trenutku namjeravate prodati, svakako treba više uložiti u prostorije kao što su kupaonica i kuhinja jer su to prostorije koje mogu biti presudne kod prodaje i kupnje nekretnine.

Vrlo često kod potencijalnih kupaca baš te prostorije imaju presudnu ulogu kod kupnje jer ih možda ne moraju mijenjati te u konačnici omogućiti brže useljenje i uštedu vremena i novca. Vrlo važnu ulogu također imaju rasvjetna tijela i njihova funkcionalnost i uvijek bi važnu ulogu dala tom segmentu projekta.

Fotelje, stolice, sofe i lampe

Dizajnerski komadi namještaja kao što se fotelje, stolice, sofe ili lampe renomiranih dizajnera uistinu mogu biti dobra investicija kod opremanja prostora jer osim što dobro izgledaju imaju i svoju tržišnu vrijednost.

Neka vas ne začudi koliko ljudi kupuje, traži po sajmovima i buvljacima tzv. krameraj od namještaja jer prepoznaju njegovog autora i znaju njegov potencijal. I sama to vrlo često radim jer mi takvi komadi namještaja imaju posebnu vrijednost, pogotovo kada ih restauriram i ponovno oživim sa svojim kolegama u radioni.

Foto: Unsplash

Retro i antikni namještaj

Koliko često ste vidjeli na slikama interijera savršeno uklopljen retro ili antikni komad namještaja sa vrlo modernim interijerom? Ako malo promislite, većina nas je barem jednom bila emotivna vidjevši stari bakin kredenac, maminu ili bakinu Singericu, djedov ručno rađeni stol ili slično.

Foto: Unsplash

Nije niti čudno da sa takvim predmeti u interijerima čuvamo neke svoje emotivne vrijednosti. Ponekad imam osjećaj da je današnji retro namještaj imao puno veću kvalitetu u izradi te je uistinu šteta da im ponovno ne dajemo svrhu u našim životnim prostorima.

Restauriranjem takvih komada namještaja osim zadržavanja emotivne vrijednosti možemo dobiti i odličan izvor zarade.

Foto: Unsplash

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn