Zdrav odnos
s novcem

Održana treća UGP konferencija: Kako poduzetnici vide transformaciju Hrvatske

Održana treća UGP konferencija: Kako poduzetnici vide transformaciju Hrvatske

U organizaciji udruge Glas Poduzetnika, u ponedjeljak 11.12.2023. na Zagrebačkom Velesajmu održana je najznačajnija poduzetnička večer u ovoj godini, UGP konferencija i donatorska gala večera pod nazivom “Vrijeme je za transformaciju Hrvatske“. Ovaj događaj okupio je 300 poduzetnika, donatora i članova udruge, pružajući platformu inovacijama, strateškom razmišljanju te slavlju dosadašnjih uspjeha, postavljajući zdrave temelje za budućnost hrvatskog poduzetništva.

Konferencija je otvorena svečanom dodjelom nagrada, gdje su se istaknuli pojedinci iz različitih sektora. Dario Zurovec zasluženo je dobio nagradu za državnog službenika godine, novinarima godine proglašeni su Sandra Leskovar i Marko Šiklić, dok je nagradu za poduzetnika godine dobio Dražen Oreščanin.

Ove godine Davor Filipović je dobio priznanje za antipoduzetnika godine, a čini se da je i sam premijer konačno poslušao glas UGP-a i poduzeo mjere te hitno smijenio ministra Filipovića, na čemu smo mu zahvalni.

Program konferencije bio je dinamičan i bogat, uključujući panele, prezentacije, izložbu umjetne inteligencije, te glazbeni program s nastupom Soul Fingersa. Panel “Transformacija Hrvatske” istaknuo se kao fokus događaja, okupljajući istaknute članove političke i poduzetničke scene, Hrvoja Bujasa, Damira Vanđelića, Daria Zurovca i Andreja Grubišića.

Posebnu pozornost privukao je i panel “Obiteljsko poduzetništvo kao pokretač promjena“, a o njegovoj važnosti govorila je stručnjakinja Lucija Mihotić s Ekonomskog fakulteta: “Da su nacionalna ekonomija, obiteljska poduzeća bila bi treća najveća ekonomija u svijetu, nakon SAD-a i Kine.

UGP konferencija ugostila je i posebnog gosta, Peta Radovicha, producenta NFL-a i dobitnika 41 nagrade Emmy koji je ohrabrio publiku motivacijskim govorom pod nazivom Be a Winner. Panel “Poduzetnici u medijima” proučavao je utjecaj medija na percepciju javnosti o poduzetnicima, dok je panel “Digitalna transformacija poduzetnika i nove tehnologije” analizirao izazove i prilike digitalizacije u poslovanju. Profesor Boris Podobnik predstavio je publici važnost i snagu zadrugarstva.

Konferenciju je obogatila i izložba slika pod nazivom ‘AI Art Singularity: When AI Meets Creation‘, potpisanih od umjetne inteligencije i Ace Momčilovića te aukcija slika Dijane Novak Krešić, Nikoline Vuletić, Ace Momčilovića i akademske slikarice Jasminke Škalić.

Udruga Glas poduzetnika ovim putem zahvaljuje se svim sudionicima na podršci i sudjelovanju te svim sponzorima koji su omogućili organizaciju ovog eventa! UGP je sada spreman za nove pobjede!

Foto: Udruga Glas poduzetnika

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn