Zdrav odnos
s novcem

Održana radionica Novac u ženskim rukama u Varaždinu: Divno korisno iskustvo i druženje

Održana radionica Novac u ženskim rukama u Varaždinu: Divno korisno iskustvo i druženje

U sklopu projekta Novac u ženskim rukama koji je dio projekta financijske pismenosti powered by UMFO, nakon uspješne radionice u Osijeku sredinom ožujka, 20. travnja okupilo se čak 150 žena u Varaždinu.

Kristina Ercegović, osnivačica portala Žene i novac održala je predavanje o tome što sve utječe na naš odnos s novcem, kako ga promijeniti i kako poboljšati svoju financijsku situaciju, ali i kako pokrenuti vlastiti posao ili dodatno zarađivati monetizirajući svoje strasti i hobije.

Nije sve stvar matematike, zaradi više i troši manje, ali bitno je uvijek potrošiti manje od onog koliko smo zaradili, jer ne radi se o novcu, radi se o nama, ne radi se o tome koliko zaradimo, nego kako time upravljamo. Zato treba postaviti sustav automatizma i navike, a ne oslanjati se na to da ćemo uštedjeti jednom kad nam ostane višak. – objasnila je.

Kristina je istaknula i element uživanja u novcu, ali i davanja, doniranja i pomaganja drugima te podsjetila da je ključ svega slika o sebi, samopoštovanje te naš osjećaj vlastite vrijednosti – koliko mi mislimo da vrijedimo i zaslužujemo.

Foto: Predavanje Kristine Ercegović

Eva Horvat, članica Uprave Raiffeisen mirovinskih fondova, objasnila je prisutnima kako mirovinski sustav funkcionira, koje su prednosti trećeg stupa i za fizičke i pravne osobe, te je naglasila da je hrvatski financijski sustav izuzetno strogo kontroliran te stoga možemo u njega imati povjerenja.

Foto: Kristina Ercegović i Eva Horvat

Panel lokalnih poduzetnica pokazao je još jednom da su strast, ljubav, vjera u sebe ključ uspjeha u poslu i životu. Kristina Androlić, konzultantica za EU fondove i poslovna savjetnica, vlasnica portala mentorica.biz, Nataša Cikač, vlasnica Cronate, stručnjakinja za nabavu, supply chain i pregovaranje i Barbara Bukovec, uspješna vlasnica frizerskog biznisa s iskustvom exita, podijelile su svoj odnos s novcem i ključne izazove u vlastitom biznisu, a Bernarda Cecelja, vlasnica Bernarda madraca oduševila je svojom pričom sve prisutne te ih dodatno ohrabrila informacijom da je ona u posao krenula tek s 46 godina, a danas u 71. godini radi, stvara i daje zajednici punom parom.

Foto: Kristina Ercegović, Nataša Cikač, Barbara Bukovec, Bernarda Cecelja i Kristina Androlić

Radionicu je završila Silvija Podoljak, stručnjakinja za javni nastup iz Cicerona, odličnim predavanjem o važnosti javnog nastupa te dala 7 konkretnih savjeta kako da on bude upečatljiv i učinkovit. Žene su često uspješnije nego što su vidljivije i zato se moramo prestati skrivati, – javni nastup i prezentiranje vještine su koje se brzo i lako daju naučiti iako je trema od javnog nastupa jedan od najvećih strahova koje svi imamo – naglasila je.

Foto: Silvija Podoljak

Sve gošće na poklon su dobile jedan primjerak 2. izdanja našeg Financijskog planera.

Novac u ženskim rukama dio je projekta financijske pismenosti powered by UMFO. Medijski pokriva i 24 sata.

Foto: Žene i novac

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn