Zdrav odnos
s novcem

Objavljena pjesma “Novcem pametno upravljaj” – glazbeni hit za dječju kazališnu predstavu

Objavljena pjesma “Novcem pametno upravljaj” – glazbeni hit za dječju kazališnu predstavu

Pjesma “Novcem pametno upravljaj” nije samo melodija koja će vam zapeti u uhu, već ključna poruka za djecu diljem Hrvatske o važnosti financijske pismenosti i financijske slobode. Pjesma, koja je dio projekta udruge “Biti Bolji” ima za cilj obogatiti dječje živote i educirati ih o konkretnim koracima koje mogu poduzeti kako bi postigli financijsku neovisnost.

Glazbu i stihove za ovu pjesmu napisala je Tena Duran, sveučilišna specijalistica muzikoterapije iz Osijeka. Zaslužna je i za vokalnu izvedbu, koja je snimljena u poznatom glazbenom studiju Željka Nikolina, umjetnika koji je surađivao s brojnim zvijezdama naše glazbene scene.

Foto: Tena Duran 

U današnjem svijetu, prevažno je da djeca razumiju važnost pametnog upravljanja novcem. Umjesto da novac bude izvor stresa ili tajanstvena tema, trebamo ga shvatiti kao alat koji nam omogućuje ostvarivanje naših ciljeva. Kroz ovu zabavnu i poučnu pjesmu te predstavu “Novac“, djeca će naučiti kako upravljati novcem na odgovoran način, planirati budućnost i ostvariti svoje snove.

U cijeloj ovoj priči, bitno je naglasiti i važnost ravnopravnosti žena i muškaraca u svijetu rada i financija. Djeca trebaju naučiti da su žene i muškarci jednako vrijedni i da imaju jednake mogućnosti za zapošljavanje i financijski uspjeh. Kroz ovaj projekt, želimo potaknuti dječju svijest o važnosti jednakosti spolova i potaknuti ih da grade svijet u kojem su svi cijenjeni i poštovani, bez obzira na spol.

Ovaj inspirativni projekt, za čiju je ideju i realizaciju zaslužan Vladimir Mihajlović, ugledni urednik časopisa Poduzetnik te predsjednik udruge „Biti Bolji”, ističe važnost ovih sadržaja među djecom i mladima te uz pjesmu, ponosno predstavlja i kazališnu predstavu „Novac” koja je doživjela svoju premijeru 19. travnja u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Udruga “Biti Bolji” poziva sve dječje i obrazovne ustanove diljem Hrvatske da se pridruže ovoj važnoj inicijativi. Kroz naredne dvije godine, projekt “Novac” će putovati osnovnim i srednjim školama diljem zemlje, pružajući djeci priliku da nauče o financijskoj pismenosti i steknu temeljne vještine za budućnost.

Poslušajte pjesmu i pridružite se našoj misiji stvaranja bolje budućnosti za djecu Hrvatske.

Foto:

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Malene Rydahl: Istraživanja su pokazala da novac ne utječe na sreću kod samo 1% ljudi

Prijava za članice

Pretraga

znn