Zdrav odnos
s novcem

Nova knjiga na tržištu: Vodič za transformaciju odnosa s novcem – Ne radi se o novcu, radi se o nama

Nova knjiga na tržištu: Vodič za transformaciju odnosa s novcem – Ne radi se o novcu, radi se o nama

Početak godine pokazao se kao pravi trenutak da izađe i nova knjiga poznate domaće serijske poduzetnice Kristine Ercegović, naslova – Ne radi se o novcu, radi se o nama, kako promijeniti svoj odnos s novcem i poboljšati financijsku situaciju.

Novac nije najvažnija stvar u životu, no utječe na sve što nam je važno u životu. Pitanje novca nikad nije (samo) pitanje novca. Nije stvar u tome koliko zarađujemo, neko kako upravljamo onim što imamo. Ako mi ne upravljamo novcem, novac će upravljati nama, ponekad i na načine koji nam se možda neće svidjeti… To su samo neke od ključnih misli i poruka iz Kristinine knjige.

Na pitanje zašto je napisala još jednu knjigu o novcu, Kristina je objasnila da na našem tržištu uglavnom postoji velik broj inozemnih knjiga o novcu i financijama čiji sadržaj u velikoj mjeri nije u cijelosti primjenjiv na domaćem tržištu, a postoji tek nekoliko domaćih autora koji uglavnom novcu pristupaju samo i isključivo s matematičke strane.

Budući da postoji još puno faktora koji utječu na naš odnos s novcem, ova knjiga novcu pristupa holistički i sistemski. Knjiga nikako ne zanemaruju matematički dio te uz analizu svih aspekata novca donosi i pregled financijskih proizvoda i usluga dostupnih na domaćem tržištu te koja im je namjena.

Foto: Knjiga “Ne radi se o novcu, radi se o nama

Knjiga je pisana jednostavnim rječnikom, lako se i brzo čita, razumljiva je širokoj publici i što je najvažnije savjeti su konkretni i odmah primjenjivi. Odličan i pregledan sadržaj upotpunjuju i dva korisna dodatka – vodič što i kako djecu naučiti o novcu, ovisno o njihovoj dobi te vodič o čemu je sve potrebno otvoreno razgovarati o novcu s partnerom/icom. Knjiga zasigurno provocira na razmišljanje i preispitivanje vlastitog odnosa s novcem, a Kristina za svoju šestu knjigu kaže da je ona zapravo o životu, o kvaliteti, radosti i slobodi življenja, a ne o novcu, jer novac je tu samo da nam u tome pomogne.

Mnogi su ugledni poduzetnici i financijski stručnjaci pozitivno ocijenili knjigu, a Toni Milun, pionir financijske pismenosti u Hrvatskoj za knjigu je između ostalog izjavio: Iako sam do sada pročitao nekoliko desetaka knjiga, pogledao stotine webinara i Youtube videa na temu novca, Kristina je uspjela postaviti neka financijska pitanja na svoj, posve originalan način. Utjecala je na mene da počnem preispitivati kako još više mogu poboljšati svoje stavove o novcu.

Knjiga se može naručiti na webshopu portala mojnovac i web trgovini Čitaj knjigu, a uskoro će biti dostupna i u Planetopiji. Ako želite knjigu s posvetom autorice, ona vas čeka na njenom portalu.

O autorici

Kristina Ercegović, dipl. ekonomistica i EMBA, serijska je poduzetnica 22 godine, osnivačica portala www.mojnovac.hr; poslovna savjetnica za male poduzetnike, autorica 6 knjiga iz područja novca i malog poduzetništva te voditeljica sistemskih konstelacija.

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Plaću skrivamo kao zmija noge – čak i od partnera

Martina Drezga: Novac mi nikad nije u fokusu, on je posljedica rada, inspiracije i kreacije

Evo kako se mediji obraćaju ženama i zašto je to pogrešno

Prijava za članice

Pretraga

znn