Zdrav odnos
s novcem

Mobbing na radnom mjestu: Kako ga prepoznati, kome prijaviti i kako se zaštititi?

Mobbing na radnom mjestu: Kako ga prepoznati, kome prijaviti i kako se zaštititi?

Krenula bih prvo s citatom poznate neuropsihijatrice Vide Demarin; The way out is in – da bismo riješili bilo što vani, trebamo se okrenuti unutra prema sebi. Zašto?

Mobbing je vrsta psihološkog nasilja koje se najčešće javlja na radnom mjestu, ali i u školi i u online prostorima. To je sustavno maltretiranje, ponižavanje, zlostavljanje, izolacija od strane jedne ili više osoba. Zbog toga se potrebno prvo okrenuti prema sebi i pronaći podršku u prijateljima, kolegama, terapeutima koji će vas pratiti u procesu prijave mobbinga. Prije svega znati da ste možda samo jedni u nizu i da ničim niste isprovocirali takvo ponašanje. U ovom trenutku ste to vi, u nekom drugom će biti netko drugi.

Znanstveno je dokazano da osobe koje provode mobbing uglavnom imaju crte ličnosti narcizma, sociopatije, psihopatije, agresivnosti i s takvim ljudima je teško uspostaviti komunikaciju posebno ukoliko se nalaze na pozicijama moći.

Ključan korak prijave mobbinga je dokumentiranje

Svaki incident mobbinga zabilježite, opišite ga, točan sat, vrijeme, svjedoke koji su bili prisutni i detaljan opis događaja. To je proces prikupljanja dokaza kao i svaki drugi. Nemojte olako proći preko činjenica i zaboraviti prijaviti i dokumentirati. Mailove odvojite i spremite, događaje zabilježite i prijavite ih odmah osobi koja je u vašoj firmi zadužena za dostojanstvo radnika (povjerenik za dostojanstvo radnika). To ne mora biti nužno netko iz ljudskih resursa, iako uglavnom jest. Ukoliko nije, ljudski resursi vam moraju dati informacije tko je ta osoba. Ukoliko u vašoj firmi postoji sindikat, prijavite mobbing i sindikalnom povjereniku. Njihova je dužnost da spriječe daljnji mobbing.

Najčešći je način da se uključi odjel ljudskih resursa koji će upozoriti djelatnika da radi mobbing i da je dobio prijavu. Ponekad razgovor u cilju sprječavanja mobbinga bude poput: daj smiri se, imaš prijavu od xyz. I umjesto smirene situacije, osoba koja vrši mobbing još ga potencira i podigne cijelu priču na viši, manipulativniji nivo.

Ne, nije ovo poziv da se ne prijavljuje mobbing, već samo realno sagledavanje koraka koji će se možda dogoditi. I još jedan dokaz da se cijela procedura ispoštovala i da ste prikupili dovoljno materijala da zlostavljača zaustavite.

Ako poslodavac radniku nije pružio primjerenu zaštitu daljnja se zaštita dostojanstva može zatražiti isključivo u sudskom postupku. Moguće je i podnijeti kaznenu prijavu protiv osobe koja tako postupa jer vrijeđanje, ponižavanje i zlostavljanje kojim se narušava nečije zdravlje ili vrijeđaju prava na radu ili u svezi s radom, mogu predstavljati kazneno djelo. Tako da je preporuka da se odmah, u samom početku prikupljanja dokumentacije i prijave mobbinga vašem poslodavcu konzultirate s odvjetnikom koji će vas pratiti u cijelom procesu.

I za kraj, što nas ne ubije, to nas ojača. Tako i iz ovih bitki, koliko god bile teške, neljudske i nenormalne možemo svi izaći kao pobjednici. Osloniti se na unutrašnju snagu i kapacitet da obranimo svoje granice, zauzmemo se za sebe, smireno i hladne glave prikupimo dokaze i krenemo u bitku za sebe, ali i za one koji misle da se samo njima to događa i nemaju snagu ni podršku da zaustave zlostavljanje.

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Priča o cipelama, curama i novcu: Što je uzrok vječno praznog studentskog novčanika?

Je li Hrvatska porezna oaza ili samo pustinja?

Lider u 21. stoljeću: Ne mora biti savršen, ali mora znati kako motivirati i pokrenuti ljude

Prijava za članice

Pretraga

znn