Zdrav odnos
s novcem

Liderice novog doba: Samosvjesne, brižne i kompetentne, rade kroz ženski princip

Liderice novog doba: Samosvjesne, brižne i kompetentne, rade kroz ženski princip

Iako sam godinama živjela u korporativnom svijetu, prelazila svoje granice i kršila svoje vrijednosti – dobila sam niz sjajnih vještina koje mi danas pomažu da radim što kvalitetnije i bolje upravo iz ženskog principa (kojem svaki dan sve više i više dozvoljavam da dođe do izražaja).

Poslovni odnosi koji u sebi nose težinu i hijerarhiju polako odlaze u prošlost.

Djelovanje iz ega, postavljanja granica u svemu, mnogo tabu tema, vrijednosti koje ističu samo vanjsku ljepotu polako blijedi, iako trenutno možda nemamo taj osjećaj.

Znanje je moć – poznata krilatica koja ističe da je znanje izvan nas, polako odlazi u zaborav jer nova era pridaje važnost onom unutarnjem i duhovnom znanju.

Trenutno je sve ovo još vrlo nejasno. Skloni smo depresivnim stanjima, umoru, nemirima, monotoniji, a ovo vrijeme karantene okrenulo nas je još malo više tehnologiji.

Samim time fokus nam bježi s nas samih i odlazi radije na društvene mreže, serije, igrice koje nas, opet, odvajaju od nas samih.

Unutarnje znanje

Povećava nam se pritisak nad našim živčanim sustavom. Kako bismo riješili sve ovo s čime se sad suočavamo – moramo razviti svoje unutarnje znanje. Tu je važna izdržljivost i sposobnost očistiti svoje tijelo i duh od raznih toksina. Potrebno je očistiti sve te emocije s kojima se ne usudimo suočiti. A da bismo riješili sve to treba nam regeneracija, dubina i duboka strast.

ženski princip

Polako se budimo i osjećamo da se granice proširuju, da je svijest sve viša i da slušanje svoje intuicije vodi unutarnjem znanju i umovanju iz duše. Otvaraju nam se novi izvori snage i moći koje više ne nalazimo vani, nego one koje nosimo u sebi.

Došlo je vrijeme da igramo na veliko!

Otvaraju nam se novi vidici.

Žene sve više osvještavaju svoju snagu, svoju prirodu, gracioznost i moć. Osvještavaju oba principa u sebi, i ženski i muški, uravnotežuju ih. I daju primat svojoj ženskoj prirodi, koja je stoljećima bila zatomljena, da izađe na vidjelo.

Pojavljuje se put spoznaje, onaj put koji nas osvještava da smo puno više od onog što mislimo. Pozivam te da se suočiš sa svojim sjenama zbog kojih ne koristiš svoj puni potencijal. Tu leži tvoja najveća moć. S njima možemo ponovno postati svjesne svoje snage i mogućnosti ostvarenja nekih svojih planova i ambicija.

To postižemo disciplinom, stvaranjem novih rutina, meditacijom i bivanjem samo sa sobom. U potrazi smo za smislenim odnosima u kojima dijelimo duboke uvide, produhovljene poglede na život i blagoslove.

Dolazi vrijeme u kojem tvoja unutarnja ljepota dolazi do izražaja, tvoja iskrenost i otvorenost.

Izaberi ono što je istina za tebe i otisni se na putovanje bez povratka, na putovanje prema sebi. Otpusti sve svoje strahove, ljutnje, bijes, svu tjeskobu, gnjev i nemoć. Otpusti sve mentalne igre. Otpusti sva tuđa uvjerenja, tuđe obrasce ponašanja, tuđe misli.

Dopusti svojoj istini da izađe, dopusti sebi da tvoja istina bude jedina istina koju trebaš slijediti, duboka i uzvišena. Jedina istina koju trebaš slijediti je mudrost koju si dobila kad si sve informacije probrala i osvijestila da već znaš sve što trebaš znati jer svo bogatstvo je u tebi.

Vrijeme je da se posvetiš sebi. Što si više svoja, iskrena i istinita ljudi će se usklađivati s tobom. Odlazit će oni koji nisu tvoji ljudi. I to je uredu.

Sada je vrijeme da pogledaš na svoj život iz jednog uzvišenog planinskog vrha. Da vidiš jednu novu perspektivu u kojoj si ti nit goblena života. Tvoja nit pridonosi cjelokupnom goblenu. Bez tebe ništa ne bi bilo isto, toliko si sjajna. S druge strane shvati da je odozgo pogled koji ti dozvoljava da ništa ne moraš znati do kraja. Samo se uzdigni na tu višu razinu i pogledaj stvari odozgo. Makni iz fokusa sebe.

Tko je liderica novog doba?

Na ovaj svijet dolazimo kako bismo ostvarili svoje misije i da bismo podigli vibraciju naše kolektivne duše.

Sada, kad si izašla i vidjela širu sliku života, vrijeme je da doprineseš drugima svojim talentima i darovima. Dokle god smo fokusirani samo na svoju nit u goblenu, gubimo smisao cjelokupnog života i ne vidimo cjelinu zbog koje smo tu.

Sad je vrijeme da mislimo na druge, da budemo oslonac i da dijelimo svoje snage s drugima.

Liderica novog doba ima odgovornost da kroz svoje misli, svoje riječi i akcije ovaj svijet učini boljim mjestom za život. Za sve. Bez iznimke.

Jer samo zajedno možemo stvarati život kojeg vrijedi živjeti.

Kad cijenimo sebe, svoje iskonske osjećaje, svoju ranjivost i prozračnost, u život unosimo lakoću.

Lakoća nam omogućuje da pročistimo svoje emocije koje nas drže zaglavljenima. Razmisli što ti više ne služi, što te drži u sjeni i pronađi svoj ključ do svjetla. Dijeli to svjetlo s drugima i dobit ćeš novo svjetlo zauzvrat.

Ona koja uspješno vodi u ovom dobu je samosvjesna, brižna i kompetentna žena.

Ona koja osnažuje svoje ljude, koja gradi dobre, podržavajuće odnose, koja izgrađuje svoj tim i koja ima viziju.

Ona je samopouzdana i osvještena žena koja zna slušati i čuti svoje ljude. Ima sposobnost suosjećanja i empatije, vrlo je praktična i kreativna. Ona slijedi svoj unutarnji glas, svoju intuiciju.

To je žena s integritetom, koja svoje ljude stavlja ispred sebe i ne koristi se svojom pozicijom kako bi dominirala i utjecala na druge.

Ona superiorno vlada komunikacijom prvo sa sobom, potom i s drugima. Kako izgrađuje i potiče svoj tim ljudi, tako i utječe na svoju okolinu.

Spremna je s lakoćom mijenjati način upravljanja kad vidi da ne funkcionira trenutačni. Spremna je na krizne situacije i s jasnoćom ih rješava.

Woman In Pink Cardigan And White Shirt Leaning On The Wall 975657

Zna na koga može računati u svakom trenutku i ulaže u svoj osobni i profesionalni rast i razvoj svojih kolega.

Ona ne kontrolira, već vjeruje svojim ljudima, ima sposobnost predviđanja situacija i događaja jer je osobni razvoj njen stil života.

Bira svoje suradnike i klijente pomno jer zna da su oni ključ njihovog zajedničkog uspjeha.

Njen način komuniciranja je uvijek win-win. Obje strane ovdje daju doprinos i pobjeđuju. Nema gubitnika.

Samo takvim razmišljanjem u kojem uravnotežujemo i muški i ženski princip dolazimo do pozitivnog utjecaja na društvo, na klijente, kupce, goste ili zaposlenike.

Time povećavamo međusobnu lojalnost, sve se brže pomiče, povećana je spremnost na promjene, pokreće se inovacija i razvoj potencijala svakog pojedinca jer stvorili smo jedan novi podržavajući svijet.

Foto: Pexels, Unsplash

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podjelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Jere Dumanić: Cilj nam je postati nacionalni brend koji će pružati vrlo kvalitetne usluge mobilnih autopraonica diljem Hrvatske

Poduzetnik ste i nemate vremena? Katarina Zubatović otkrila je zašto vam treba virtualni asistent, ali i kako postati jedan

Hustle kultura: 3 načina kako da se rasteretite od ovog zabrinjavajućeg trenda

Prijava za članice

Pretraga

znn