Zdrav odnos
s novcem

Kratki petominutni kvizovi znanja i izazova Stotka i Šampion prvi su otvorili seriju kreativnih videa autorice Anite Cvetnić

Kratki petominutni kvizovi znanja i izazova Stotka i Šampion prvi su otvorili seriju kreativnih videa autorice Anite Cvetnić

Kanal simboličnog naziva Anitini formati ostvario je fantastičan uspjeh s ukupnih preko 400 jedinstvenih pregleda videa u samo prva dva dana potpuno organskim putem bez sponzoriranih linkova.

U Šampionu možemo vidjeti Renatu Nevidal iz Kultur Travel agencije kao vođu crvenog tima gdje je u samo jednoj minuti pokušala odgovoriti na 12 zanimljivih pitanja za čije je brzinsko čitanje pred kamerama pak bila zadužena fotografkinja Renata Sedlar iz Videomixa. Crveni tim borio se protiv plavog tima na čelu s vlasnicom Plasinia kozmetike Ivankom Đelilović i prodajnim trenerom Ivicom Kocmanom u ulozi postavljača pitanja.

Kroz Šampion smo htjeli pokazati kako se na jednostavnim zadacima mogu formirati timovi i kako kroz malo ‘natjecanje’ igrači mogu s publikom podijeliti neka stručna znanja na zabavan način. Uloge timova sjajno je prokomentirala i naša stručna komentatorica u prvoj epizodi NLP trenerica Gordana Kastrapeli te pokazala kako se kroz formu kviza puno toga može naučiti korisnog za biznis.

Vjerujem da će ovakav kviz kratkih izazova i neke od vas inspirirati na kreativu… Ovo možete primijeniti na svojim radnim mjestima… u različitim kompanijama… Nastavnici, učitelji… kao majka troje mališana znam koliko je davanje kreativnih zadataka najveći poticaj učenju.  Bacite se u potragu za svojim malim šampionima, samo je potrebno malo prilagoditi pitanja – rekla je Anita.

Foto: Anita Cvetnić 

Drugi kviz Stotka ima za cilj čim prije doći do zbroja sto. U jednoj verziji igre nakon svakog točnog odgovora na pitanje igrači bacaju kockice koje predstavljaju određene brojeve, dok su u drugoj verziji igre svi odgovori na pitanja – numerički. Potrebno je u samo jednoj minuti pronaći koja kombinacija točnih rješenja daje stotku.

U Stotki se kao autorica pitanja odlično snašla doktorica humanističkih znanosti i naša poznata neuroedukatorica Branka Novosel. Dok je za prvu epizodu sama napisala sva pitanja, u drugoj smo je povezali s omiljenim profesorom matematike Tonijem Milunom. Taj se dvojac pokazao izvrsnom kombinacijom pa se natjecateljica Renata Razum iz Poduzetničkog centra Samobor morala potruditi da bi pronašla ‘skrivena’ rješenja.

Na kanalu Anitini formati upoznat ćete divne i stručne ljude ispred kamere ujedinjene u projektu snimanja zanimljivih i korisnih videa poput kratkih kvizova. Ali vrlo brzo vidjet ćete i druge odreda zanimljive koncepte koji pomažu izvrsnim pojedincima i poduzetnicima da snimaju korisne sadržaje za publiku. Istovremeno – sebi i svojoj kompaniji osiguravaju veću vidljivost zbog snage networkinga i supporta cijele grupe s kojom snimaju što je lakše nego pokretati samostalni kanal od nule.

Mnogi klijenti rekli su mi kako rade previše i kako ih je preopterećenost obavezama također zadržavala od ranijih snimanja. Neki su planirali početi snimati svoja videa, ali nemaju vremena za montažu pa se sve oduži. Snimati svoja videa puno je lakše kad prvo na ovakvim zajedničkim snimanjima upoznaš tehnologiju, kad te netko provede kroz proces od snimanja do montaže i kad stekneš određena iskustva pred kamerom.

Klijentima se također svidio model gdje imaju vlastitog video coacha koji brine za scenarij, kreativu, produkciju, montažu i objavu, a na njima je da se uključe koliko žele I mogu bez ikakvih dodatnih obaveza. Idealan model za one kojima prođu dani, pa I tjedni bez da objave planirane postove I tako propuste promovirati svoje biznise na društvenim mrežama i u medijima. Sudjelovanje na snimanjima ovakvih formata također otvara nove mogućnosti u smislu novih objava vezanih uz široki raspon tema, znači sve skupa puno prostora za PR I medijske objave.

Kvizove mogu jednostavno koristiti učitelji i profesori kako bi s učenicima učili na zabavan način. Samo sastavite pitanja iz svoje domene i zaigrajte neku od ponuđenih lakših ili težih verzija kviza.

Kvizove poput Stotke možete isprobati i na team buildingu sa svojim kolegama. Za takve programe postoje i duže verzije strateške igre između više timova. Pokretanjem ovog kanala otvorile su se nove prilike za sve vas na ovom kanalu koji također želite stvarati koristan sadržaj te istovremeno, kroz sjajne rezultate, učiniti od svog branda – pravu zvijezdu u najpozitivnijem smislu! Javite se ako se prepoznajte u tom opisu.

Sretna sam što prvi rezultati pokazuju kako smo prepoznali tržište za kratke formate, a ujedno omogućili izvrsnim pojedincima, stručnjacima i poduzetnicima da se predstave publici na zanimljiv način. Tri nove poslovne ponude – dočekale su mog kolegu nakon izvrsnog nastupa u TV kvizu! Tako to ide! Kad se istaknemo na zanimljiv način dobivamo veću vidljivost i potičemo i druge da naprave korak u našem smjeru. Možda se neki među vama neće odmah odvažiti na televizijski nastup u kvizu, ali Anitini formati mogu biti jednako učinkoviti I zato nam se pridružite već ovo ljeto te pravovremeno snimite svoje materijale za planiranu jesensku promociju, zaključila je Anita Cvetnić.

Izvadimo naše sjajne ideje iz ladica u kojima smo ih predugo držali zatvorene zbog nekih krivih uvjerenja, strahova, briga i svega drugog što nas je kočilo da danas budemo gdje zaslužujemo biti i da svi znaju što mi sve znamo i možemo! Sa snimanjima smo krenuli na hrvatskom jeziku, a oni koji izraze želju moći će snimati i na engleskom, a originalan sadržaj omogućit će veću vidljivost na stranim tržištima s ciljem otvaranja novih fantastičnih prilika u svijetu.

Za snimanje prvih epizoda zaslužna je Ana Šerić, makeup Amadea Krajnović, a u budućim epizodama Anitinih formata ćete uskoro vidjeti i Lanu Anderson, dizajnericu interijera te Dunju Firšt.

Foto: Renata Sedlar

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Plaću skrivamo kao zmija noge – čak i od partnera

Martina Drezga: Novac mi nikad nije u fokusu, on je posljedica rada, inspiracije i kreacije

Evo kako se mediji obraćaju ženama i zašto je to pogrešno

Prijava za članice

Pretraga

znn