Zdrav odnos
s novcem

Knjige o novcu: Što čitati ovo ljeto?

knjige-o-novcu

Knjige o novcu: Što čitati ovo ljeto?

Ljeto i godišnji odmori dobra su prilika za čitati što nas zanima, što možda nismo stigli, pa tako i na temu novca.

Uz naš portal preporučujemo i sljedeće:

Seminari o novcu

autorski online seminar portala Žene i novac koji će Vam otkriti koja to uvjerenja o novcu imamo, zašto novac nije loš i zašto je financijska neovisnost toliko važna.

Knjige o novcu

  • Happy Money, preveden kao Sretan Novac – Ken Honda

Ken Honda – japanski broj jedan, najprodavaniji autor u području osobnog razvoja, vrlo dobro zna da je novac prečesto veliki izvor straha, stresa, ljutnje, a često je i uzrok mnogim raspadnutim vezama i brakovima. Mi smo skloni o novcu razmišljati kao o komadu papira ili nekom broju, ali on je daleko više od toga. Važno je i na koji način ga zarađujemo i kako ga trošimo. Kada ga se daje s određenim osjećajem, stanjem svijesti ili raspoloženjem, novac mijenja energiju i ona može stvoriti snažan pozitivan utjecaj, ne samo na nas, nego i na druge ljude.

  • Bogati otac, siromašan otac – serija knjiga – Robert Kiyosaki

Knjiga Bogati otac, siromašni otac je, po mišljenju mnogih, postala broj 1 svih vremena iz područja osobnih financija iako je u prvo vrijeme nakon objavljivanja nailazila na brojne kritike. Neke od autorovih tvrdnji su se u međuvremenu pokazale proročanskim.

Ključna poruka – nemojte raditi za novac, neka novac radi za vas, a Robert nas u ovoj knjizi uči kako.

Ovo izdanje je ažurirano s novim saznanjima o novcu, investicijama i globalnoj ekonomiji.

  • Bogata žena – Kim Kiyosaki

Sigurno se pitate zašto nam je potrebna knjiga o ulaganju samo za žene?

Odgovor je zato što su, kad se radi o novcu muškarci i žene različiti – povijesno, psihološki, mentalno i emocionalno.
Bogata žena je knjiga za žene koje žele biti financijske neovisne kako ne bi ovisile ni o kome.

  • Obilje – Suh Yoon Lee

Knjiga Obilje je svojevrsno filozofsko putovanje od Pariza do Kyota koje traži odgovor na pitanje kako običan čovjek može lakše i bolje postići svoje financijske ciljeve. Rješenje je vrlo jednostavno – zahvalnost na onom što imamo sada i ovdje u ovom trenutku pred nama.

Transformator svijesti poduzetnika jedan je od komentara na knjigu.

Neposredno, odlučno, praktično i duhovito, s puno emocija i primjera iz prakse, Kristina Ercegović razbija mitove i floskule o poduzetništvu i na temelju svog bogatog poduzetničkog i savjetodavnog iskustva nudi vodič za sve poduzetnike koji ne žele biti rob svog posla i pitaju se kako izgraditi biznis bez da putem izgore i kako da njihov biznis funkcionira, ali i raste bez njih i kako da ga prodaju ako to požele.

U prvom dijelu knjige, autorica daje savjete o stvaranju i održavanju uspješnog posla. Jednostavnim jezikom objašnjava kako osnažiti motivaciju za pokretanje posla i kako se pozicionirati na tržištu. Kako imati dobar PR, kako se gradi dobar odnos s kupcima, kako delegirati posao, kako ovladati financijama i kako stvoriti dobar odnos sa svojim zaposlenicima – knjiga je prava mala riznica korisnih i primjenjivih savjeta o uspješnom poslovanju.

Drugi dio knjige sadrži intervjue s nekim od najuspješnijih hrvatskih malih i srednjih poduzetnika. Njihove nas priče inspiriraju i pružaju odgovore na naše brojne nedoumice o pokretanju i održavanju uspješnog posla. Iako bestseller knjiga više nije u prodaji, možete ju besplatno preuzeti na www.kristinaercegovic.com

Dodatno

Pročitajte što su nam nedavno otkrili financijski blogeri: U što ulagati, kako investirati i štedjeti novac!

Foto: Unsplash

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn