Zdrav odnos
s novcem

Kako postati poslovna anđelica i zašto je to idealni oblik investiranja za žene?

Kako postati poslovna anđelica i zašto je to idealni oblik investiranja za žene?

Nekidan smo u sklopu našeg Žene i novac VIP kluba imali večeru na temu poslovnih anđelica i investiranja na taj način.

Naša je gošća bila Selma Prodanović, potpredsjednica Europske Udruge poslovnih anđela, osnivačica Austrijske mreže poslovnih anđela, poduzetnica i investitorica, jedna od sto najutjecajnijih žena u europskom start-up poduzetničkom svijetu.

Tko su poslovni anđeli?

Poslovni anđeli su osobe koje ulažu svoj novac, ali i znanje, iskustvo, mrežu kontakata u nekog drugog poduzetnika koji ima viziju i obećavajuću poslovnu ideju. Više o svemu tome već sam pisala.

No zašto ovo pišem? Jer nam je Selma osvijestila važnu stvar. Rekla je da je model investiranja kao poslovni anđeo zapravo idealan za žene.

Žene već jesu svakodnevno mentorice, dijele često besplatno svoja znanja, iskustvo i kontakte, a propuštaju uložiti novac pa da si osiguraju dugoročno izvor pasivnog prihoda. Dodala je i da nam je prirodno uključiti se i angažirati oko tema koje su nam bitne, a upravo nam to sve zajedno omogućuje ovaj oblik investiranja.

Ovih dana u Žene i novac ulažu još neke nove žene kao poslovne anđelice, jer želim ovu priču podijeliti s drugim ženama i želim sve to dići na viši nivo, a sigurna sam da ćemo zajedno svakako stići dalje nego što bih to mogla sama. A i želim da budemo u svemu što pišemo i podučavamo i same dobar primjer svima vama.

Često mislimo da imamo dobru poslovnu ideju i da nam samo fali novac. S druge strane investitori kažu da ima novaca, a da im nedostaje dobrih ideja.

Tražite investitora? Javite nam se. Novaca ima.

Želite investirati kao poslovna anđelica? Javite nam se, naučit ćemo Vas kako.

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Priča o cipelama, curama i novcu: Što je uzrok vječno praznog studentskog novčanika?

Je li Hrvatska porezna oaza ili samo pustinja?

Lider u 21. stoljeću: Ne mora biti savršen, ali mora znati kako motivirati i pokrenuti ljude

Prijava za članice

Pretraga

znn