Zdrav odnos
s novcem

Kako muškarci zbrinjavaju svoje ljubavnice?

Kako muškarci zbrinjavaju svoje ljubavnice?

Kada smo u dugim bračnim ili izvanbračnim zajednicama najčešće razmišljamo da se preljub i postojanje ljubavnica događaju nekom drugom. Nikad nama. Onda od djetinjstva razvijamo neka uvjerenja da ljubavnice obično imaju muškarci sa boljom financijskom situacijom jer je uzdržavanje neke treće osobe skupo itd.

Odmah na početku razbit ću vam ta uvjerenja i reći da češće u neki drugi ljubavni odnos upadaju muškarci slabije financijske moći, ali koji žive sa partnericama koje su jake, uspješne i realizirane. Njihove partnerice često na svom putu ka uspjehu bilo poslovnom bilo privatnom izgube njih i ne primijete da oni već žive neki svoj drugi život.

Često se možemo suočiti sa situacijama da obitelj nema novaca za neko putovanje ili odlazak na skijanje, a muškarac to isto plaća ljubavnici. I ne samo da joj plaća takve stvari već se i bar na par dana pojavi na takvom putovanju ili u nekom skijalištu. Žene će sada reći: Pa kako, ja imam punomoć na račune , kupujem mu i košulje i gaćice ni to si sam nije u stanju kupiti?

Pozadine ovakvih uvjerenja su već tema za neku dublju psihoanalizu, a za to nisam kompetentna, ja ću se više koncipirati na stvari koje muškarci često financiraju trećim osobama (a kad im partnerica to predloži uvjere je da joj je to nepotrebno).

Foto: Pexels

Što muškarci financiraju trećim osobama?

Markiranu odjeću, izazovno rublje, kozmetičke tretmane, pedikure i manikure, vrlo često trajni make up, pa čak i estetske skuplje zahvate i slično.

Ove stvari muškarci financiraju iz razloga što žele imati takvu dotjeranu, uređenu ženu koja ima onu žensku energiju koju su njihove partnerice često negdje pogubile trčeći za zajedničkom djecom, pune obaveza i na poslu i u kući.

Nemojte misliti da ove basic stvari financiraju da nekako isperu krivnju prema toj osobi koja je treća osoba u ovom odnosu. Često su ti odnosi kompliciraniji od svega ovoga i ljubavnice se vole, a u vezama se dugoročnim ostaje zbog stvari koje nemaju veze s ljubavlju.

A sad ću malo o onom o čemu se najmanje razgovara, a što nije ova basic stvar. Danas muškarci uplaćuju police životnih osiguranja, kupuju investicijsko zlato, dionice pa čak i nekretnine na ime svojih ljubavnica. Ako su u tim vezama dobili i vanbračnu djecu, odnosi postaju puno kompliciraniji, a time i financijski zahtjevniji za muškarca.

Često kad s klijentima razgovaram o ulaganjima predložim da dovedu i partnerice i da takve važne financijske odluke donose zajednički, ali praksa mi dokazuje činjenicu da više od polovice muškaraca ipak donose financijske odluke s kojima njihove partnerica nije upoznata. A da tek vidite situaciju kad me takav klijent upita može li on dovesti ljubavnicu na strukturirani razgovor o ulaganjima?

Police životnih osiguranja čije su korisnice u slučaju smrti – ljubavnice ionako nisu predmet ostavinske rasprave, a ostali financijski instrumenti ionako se direktno kupuju na njihovo ime.

U praksi sam doživjela i više situacija da se muškarci i zadužuju, a i uzimaju kreditne proizvode kako bi financirali izvanbračne priče i automobile svojih ljubavnica. Ženama poručujem da uključe svoje šesto čulo jer su ga negdje zanemarile na svom putu ka uspjehu.

Samo vas molim, nemojte biti u grupi onih koji su toliko samodopadni da misle da se ove stvari događaju samo drugima…

Foto: Pexels

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn