Zdrav odnos
s novcem

Kako ispričati svoju poslovnu priču i povećati zaradu?

beb65216 6bcb 4889 a18c ec3e589cbdd7 min

Kako ispričati svoju poslovnu priču i povećati zaradu?

Kako nam je bilo na četvrtom Žene i novac VIP retreatu?

Za vikend, 11.-13.3., održao se već četvrti po redu VIP retreat rezerviran samo za članice Žene i novac kluba. Odsjeli smo u San Canzian resortu u blizini Buja u Istri, a na edukativnom putovanju sudjelovalo je čak 40 žena.

Osnivačica Kristina Ercegović otvorila je retreat, a nakon njega su se pridružile i iduće tri predavačice te jedna panelistica.

 

a4b9c1a1 c32a 4de2 93d2 966b123fc41f min

Foto: osnivačica Žene i novac kluba Kristina Ercegović 

Zašto dolazi do burnouta?

Doktorica Meri Bura, osnivačica holističkog centra za liječenje Mulier, naglasila je kako svaka žena u sebi može pronaći više ženskih arhetipa koje, ako ih se dobro razumije, mogu se iskoristiti za bolje povezivanje sa samom sobom i razumijevanje vlastitih uspona i padova.

Artemida, Demetra, Hera, Hestija, Perzefona… O ovim (i drugim) boginjama pisala je autorica Jean Shinoda Bolen u svojoj knjizi Boginja u svakoj ženi, a dr. Meri pojasnila je ulogu svake od njih u burnoutu.

Svaka boginja sa sobom nosi određene obrasce ponašanja – što ju inspirira, motivira, kako se nosi s problemima, kako funkcionira u poslu…

Razumijevanje pojedinih obrazaca i mentalnog sklopa, uvelike ženi može pomoći u životu, poslovnom, ljubavnom i na ostalim razinama.

Primjerice, ako Artemida nema točno zacrtane ciljeve ili jednostavno ne može pronaći ostvarivi cilj ili ako Atena nema vidljive i mjerljive rezultate, lako mogu izgorjeti bez dotičnog.

Business Storytelling ili kako komunicirati poslovnu priču?

Koliko je važno naučiti pričati priče o svom biznisu, naglasila je Dijana Zorić iz StoryLaba.

Informacija nije isto što i priča. Priča sadrži u sebi autentičnost, strast i empatiju koje potiču na djelovanje. Ljudi žele iskustvo od vas – žele da ih osoba s druge strane oduševi svojim znanjem te da dokaže da jedina to zna kvalitetno odraditi, rekla je Dijana Zorić objašnjavajući ulogu storytellera u prezentaciji svoj poslovanja.

Business storytelling je, najjednostavnije rečeno, komuniciranje naše poslovne priče te svih poruka, emocija i vrijednosti koju kroz nju želimo poslati van: klijentima, publici pa i konkurenciji. Zašto to činimo? Iz istih razloga kao i u privatnom storytellingu.

Dobar storyteller povezuje se sa svojom publikom; motivira, pojednostavljuje, poučava, inspirira i pokreće.

 

b9ac7e87 d67a 415c a2e4 d988d8f7214e min

Foto: Dijana Zorić (lijevo) i dr. Meri Bura (desno)

Nedjelja kao dan za mindfulness i odmor

Zadnji dan retreata je započeo s mindfulnessom i našom gošćom Brankom Novosel koja je stručnjakinja za neuroedukaciju i mindfulness curriculum developer. Pomoću treninga svjesne pažnje, odnosno mindfulnessa, možete naučiti kako utjecati na svoje osjećaje i ponašanje, kako uspostaviti i održavati pozitivne odnose te suradnjom doprinositi radu u timu i zajednici.

Branka nam je pokazala i nekoliko jednostavnih tehnika kako smanjiti razinu stresa i uspostaviti dobre odnose u radnom timu.

A što je s ostalim dijelom programa?

Naši retreati isključivo su edukativne prirode, ali stigli smo ubaciti i spa u San Canzianu, izlet u Buzet, ručak i večeru u Starom podrumu te Konobi Nono u Umagu kao hedonistički dio putovanja.

Htjela bih postati članicom kluba

Ako vas je zainteresirao ovaj retreat u Istri, možda želite postati naša članica. To možete učiniti slanjem motivacijskog pisma na: paula@zaokret.com ili lucija@zaokret.com.

Foto: Žene i novac

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn