Zdrav odnos
s novcem

Kad je savršeni trenutak za nešto što želimo: Sada!

savršen-trenutak

Kad je savršeni trenutak za nešto što želimo: Sada!

Znate ono kad ste došli na portal i pročitali kako mi žene čekamo savršeni trenutak i savršene okolnosti za savršeni projekat i savršeni dan, sat i minut da – uradimo nešto o čemu razmišljamo, maštamo, planiramo – vječnost!?

I rekla je tako meni Kristina prije skoro dvije godine na Bildanju biznisa da moram početi raditi treninge kao zvaničnu svoju uslugu, da moram napisati tu knjigu i da moram početi i pisati kolumne i da se tu više nema šta čekati. Makni fokus sa sebe, rekla je, fokus je na publici i šta mogu naučiti oni, ne ti.

Dok sam sjedila u Zagrebu na radionici (9. mjesec, 2018.), kancelarija je postala gradilište jer sam odlučila uložiti u taj životni porodični prostor i napraviti radnu sredinu kao sebi, a da zadrži šmek nasljedstva i prostora koji poznajem otkako sam se rodila.

Plan je bio raditi radionice za mali broj ljudi, isplatiti od toga vrlo brzo kredit. Danas, dvadeset i jednu ratu kredita poslije, objavljen je oglas za prvi trening koji će se tu dogoditi 19. ovog mjeseca. Konačno.

Ne, nisam snimila video umjesto grafičkog oglasa. Ne, nisam stigla odštampati blokiće i napraviti brandirane olovke. Ne, nisam provela opsežno istraživanje da li radni dan ili vikend.

Jednostavno sam obećala prijateljici koja je stroga i pravedna (i genijalno preuspješna poslovna žena, advokatica i bojim je se jako ☺) da se do kraja ovog mjeseca prvi trening dogoditi mora.

I eto. Dvije godine za prvi trening i prvu kolumnu – nije loše. Sad će mi tek sjesti za vrat da dovršim knjigu. I neka će. Jer to su stvari koje me raduju i ispunjavaju. I to smo si dužne priuštiti.

Sretnica sam jer mogu dostojanstveno da živim od onoga što znam, umijem i volim. Ali nije došlo preko noći. I zato me više ne pogađa kad mi, kao neki dan, dođe neprimjeren komentar na ponudu da sam jako skupa. Da, jesam. I Mercedes je i to mu nitko ne zamjera.

I sad sam sretna jer je danas stigla prva prijava, a ja razmišljam koju klopu ću naručiti ljudima, gledam imam li sve što im treba da se osjećaju ugodno i da konačno radim – ono što umijem i volim.

I kad sam podsjetila ženu da je ovaj put fokus na odnosima s medijima i saopštenju za javnost, da njena kćerka ne očekuje priču o društvenim mrežama, ona mi reče: Nema problema. Gledat će tebe kako komuniciraš, to je najveća vrijednost radionice, rekla bih.

Jer, zapravo, moje znanje i energija je sve što im treba. Samo to treba osvijestiti i reći si naglas.

Neće tu nitko doći zbog uključenog ručka, blokića, olovke ili super videa. Doći će jer me poznaju u ovoj niši, jer mi je ovo 27. godina profesionalnog rada u medijima i odnosima s javnošću, jer sam kredibilan prenosilac poruke.

Jer, I am enough. I ti si, too.

Foto: Unsplash; privatna arhiva Una Bejtović

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Kako napisati kvalitetno priopćenje za medije?

linkedin-profil

Ako tražite posao, pazite na ove 3 tipične greške na LinkedInu

Koliko koštaju estetski tretmani?

Prijava za članice

Pretraga

znn