Zdrav odnos
s novcem

Janja Pavetić: Samo život posvećen konstantnom osobnom napretku je život koji inspirira

janja-pavetić

Janja Pavetić: Samo život posvećen konstantnom osobnom napretku je život koji inspirira

Razgovarali smo s poduzetnicom Janjom Pavetić, direktoricom firme Magis tim u okviru kojeg već više godina razvija poznati brend MagisWall. MagisWall na tržište donosi proizvode za zidove vrhunske kvalitete i dizajna – u ponudi imaju zidne tapete, zidne naljepnice, slike na platnu i naljepnice za vrata i namještaj. Janja je oduvijek sanjala da će imati svoj biznis – što je i ostvarila zajedno sa svojim suprugom prije desetak godina. Više o njenom poslovnom uspjehu, pročitajte u nastavku.

  • ŽIN: Kako si krenula u posao?

Janja: Priča ide otprilike ovako.

Moj, tada dečko, danas suprug Dražen i ja,  magistrirali smo na FOI-u 2010. godine, baš kad je kriza bila u punom jeku. Bili smo mladi (24 godine) i uvijek smo pričali kako želimo zajedno pokrenuti neki poduzetnički pothvat, imali smo puno ideja.

Kriza je naše želje malo ubrzala jer nam se situacija na tržištu, odnosno ponuda poslova, nikako nije sviđala.

2010. smo krenuli s agencijom specijaliziranom za Internet marketing, razvoj web stranica i grafički dizajn. Iza sebe imamo popriličan broj zaista bitnih i velikih projekta na tom polju.

MagisWall je nastao 2012. godine kao rezultat suradnji s arhitektima i dizajnerima interijera.

Naime, oni su često imali zahtjeve za dizajnom, između ostalog – zidova. Tako su nastali i prvi motivi za MagisWall.

Uočili smo rupu na tržištu u to vrijeme i polako, koliko je budžet dopuštao, počeli kupovati strojeve za proizvodnju zidnih naljepnica, tapeta, slika na platnu… I tako redom za asortiman koji imamo u ponudi.

Dizajniramo, proizvodimo i prodajemo razne vrste dekoracija za zidove, u prvom redu zidne tapete. Svi naši proizvodi se mogu vidjeti na našem webshopu i na našoj Facebook stranici koju prati preko 160.000 pratitelja.

MagisWall nije jedini brand tvrtke, ali trenutno je daleko najpoznatiji.

Kako je vrijeme odmicalo, pokrenuli smo još nekoliko brendova te se u potpunosti posvetili puštanju naših ideja u svijet. Jako nas veseli da je nešto iz naših glava, iz naše tvrtke, na zidovima i u prostorima ljudi diljem svijeta. To je veliki blagoslov i meni osobno glavni pokretač za sve što radimo.

Od ostalih brendova, izdvojila bih Ideju doma – internet zajednicu koja okuplja ljubitelje dobrog uređenja iz Hrvatske i okolnih zemalja. Našu zajednicu samo na Facebooku prati gotovo pola milijuna ljubitelja dobrog uređenja.

  • ŽIN: Kakvi su ti daljnji planovi?

Janja: 2022. je za nas počela prilično intenzivno. Odmah na početku ove godine napravili smo veliko ulaganje u naš proizvodni pogon kako bismo mogli biti još konkurentniji, brži i bolji u proizvodnji zidnih tapeta i ostalih proizvoda.

Daljnji planovi za MagisWall su nastavak širenja na inozemno tržište putem webshopa, mreže arhitekata i dizajnera interijera koji su iznimno prepoznali našu kvalitetu i dizajn, te nastavak ulaganja u dizajn većeg broja motiva s našim potpisom.

Veliki plan u ovoj godini imamo i za naš drugi projekt Ideju doma. Uskoro će opet biti aktivan naš portal te razni eventi, predavanja i aktivnosti vezani za tržište nekretnina i uređenja interijera.

Cilj projekta je postati (i ostati) centralno mjesto okupljanja industrije, struke i kupaca, sve s idejom kvalitetnog i divnog uređenja prostora.

  • ŽIN: Kakva su tvoja iskustva s web poslovanjem?

Janja: Samo pozitivna. Veći dio našeg poslovanja je usmjeren na internet. Moram reći da je davne 2012. godine moj početni budžet za oglašavanje MagisWalla bio sto kuna. I od toga smo došli do današnjeg MagisWalla i ostalih projekata. Tako da, hvala Internet.

kolaz4 min

  • ŽIN: Što je tebi najveći izazov?

Janja: Najveći izazov mi je stići odraditi sve što dan zahtijeva od mene. Odnosno, ono što sam stavila pred sebe kao zadatke tog dana.

Imam puno želja, veliku viziju za ovo što radim, puno planova, more ideja (nekih dobrih, nekih loših). Zato uvijek imam punu to-do listu i nekad zna izgledati nemoguće.

Uz to mi je želja i nešto oko čega se jako trudim – biti prisutna u obiteljskom popodnevnu, malim i velikim obvezama naše kćeri, bračnom životu, svojim hobijima, učenju – pa mi nekad dan zna biti priličan izazov, ali to je normalno.

  • ŽIN: Kakav je tvoj odnos s novcem? U što ulažeš i kako štediš?

Janja: Mislim da je dobar za ovu fazu života iako štedim minimalno.

Ulažem u tvrtku, bolje strojeve, zaposlenike, edukacije. Trudim se hraniti granu na kojoj sjedim, i to smatram jedinom ispravnom investicijom za nas trenutno, posebno u ovoj fazi rasta.

ŽIN: Što bi poručila mlađoj sebi?

Janja:

  • Ne trči pred rudo.
  • Ne možeš sve imati danas.
  • Greške koje te ne ubiju se zovu lekcije.
  • Ne, ne radiš previše.

 

  • ŽIN: Što bi poručila ostalim ženama, čitateljicama portala?

Janja: Poruka za žene koje su članice, poručila bih im: ČESTITAM, u dobrom ste društvu!

A svim ljudima koji žele postići ostvarenje nekog svog plana, sna ili kako već to nazvali želim poručiti: Samo život posvećen konstantnom osobnom napretku je život koji inspirira. Pokušajte jer znate kako se ono kaže: na kraju žalimo samo za prilikama koje smo propustili.

Morate riskirati i krenuti svojim putem. Neće biti lako, to je sigurno. Put prema ostvarenju zacrtanih ciljeva nije lijepa, ravna autocesta bez ijedne prepreke. Više je kao gorski put, s hrpom rupa, velikim kamenjem, s bezbroj penjanja, pa spuštanja.

Da bi stigao do cilja, puno puta je potrebno riskirati i to treba prihvatiti! Sretno i ne zaboravite uživati u procesu.

Foto: privatna arhiva Janje Pavetić

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podjelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

5 savjeta kako uštedjeti na osiguranju kuće

Je li Hrvatska porezna oaza ili samo pustinja?

Kako stojite financijski? Donosimo 5 izazova za procjenu osobne financijske situacije!

Prijava za članice

Pretraga

znn