Zdrav odnos
s novcem

Iskustvo poslovne anđelice: U što i zašto ulažem?

Iskustvo poslovne anđelice: U što i zašto ulažem?

Prošlo je od toga malo više od 6 mjeseci, kada me Kristina nazvala i predložila da postanem jedna od suvlasnica u projektu Žene i novac. Intuitivno mi se ideja svidjela i odmah me zainteresirala, ali rekla sam Kristini da trebam razmisliti. Takvo iskustvo nisam imala do tada i trebalo mi je malo vremena da posložim misli i shvatim što očekujem od toga, ako se uključim.

Moje vrijeme za promišljanje uključivalo je da se zadubim u to što taj projekt za mene znači, kako bih sebi odgovorila na gornje pitanje.

Kristinu poznajem odavno, a kroz period korone, kroz 2020. pratila sam što se dešava s event industrijom, kako se među raznim događanjima polagano gasi i Business cafe koji mi je bio drag. Online eventi jednostavno nisu imali taj žar kao eventi i događanja uživo. Kroz taj period, prateći Kristinine objave, vidjela sam da pokreće nešto novo, a zašto je to pokrenula, vjerujem da je većini poznato jer je o tome i pisala.

Priča koju je ispričala, utjecala je dosta na mene i otpočetka sam se uključila i čitala portal, a potom i u VIP klub. Prisjetivši se tih početaka i svog why, svog zašto sam se uključila, prisjetila sam se i vizije, a i svoje vjere u cijeli projekt, koja se nije smanjila ni nakon tri godine.

Idući korak je bio da stavim na papir: Zašto bih postala jedna od čak deset suvlasnica u ovom projektu i što to točni znači za mene?

Najbitnije je bilo provjeriti poklapaju li se naše vrijednosti. Tu mi je bili jasno odmah da je odgovor potvrdan.

Drugo pitanje koje se postavilo – What’s in it for me? Što ja želim dobiti od toga, što ŽIN može meni dati?

Složeno po prioritetu to ovako izgleda:

1. Rad na ideji koja je visoko u skladu s mojim vrijednostima

Daje mi dobar osjećaj, motivira me, daje mi uvjerenje da radim nešto dobro za zajednicu te da mijenjamo svijet na bolje.

2. Rad sa ženama koje cijenim

Uživam raditi sa sposobnim, kompetentnim i pametnim ljudima. Želim s takvim ljudima raditi na novim projektima i vidjeti gdje će nas to odvesti te koju vrijednost ćemo mi ponuditi svijetu.

3. Učenje

Međusobno jedne od drugih možemo razmijeniti puno znanja i informacija, a osobno mogu puno naučiti od ostalih suvlasnica te na jedan način smatram ovo ulaganje i ulaganjem u vlastitu edukaciju.

4. Stvaranje novih vrijednosti

Nadam se stvoriti novu vrijednost za zajednicu i društvo u cjelini što za posljedicu uvijek ima fantastične stvari, ukoliko okolina to prepozna. Ovo je i inače jedan od mojih glavnih životnih motivatora.

5. Novac

Zanimljivo da, iako je riječ i portalu Žene i novac, novac je pao na zadnje i peto mjesto. Ako je novostvorena vrijednost velika, osim vlastite satisfakcije da smo kreirali nešto magično i drugima korisno, sam po sebi nam dolazi novac.

Nadam se da će Žene i novac kroz dvije godine minimalno udvostručiti svoju vrijednost, a za 5 godina povećati za 20 puta. Napisanih ovih pet točaka me zadovoljilo i znala sam da je to to.

Preostao je još jedan korak, a to je bilo: Što ja ovom projektu mogu dati? Kako mogu pridonijeti?

Na tom se popisu isto svašta našlo i svaku stvar sam detaljno razradila. To su raznoliko znanje prikupljeno radom i razvojem firmi u dvije različite industrije, moj network, kontakti, vlastiti projekti…

Osim ovog razumskog i logičnog dijela, meni je bilo bitno i da osjećam želju za sudjelovanjem i doprinosom, a to je otpočetka bilo prisutno. Šest mjeseci kasnije mogu reći da je ovo posebno iskustvo iz kojega jako puno učim, ali u kojem iznimno i uživam.

Foto: Žene i novac

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn