Zdrav odnos
s novcem

Ognjen Bagatin: Vjerujte u sebe, budite ambiciozne i hrabre

Ognjen Bagatin

Ognjen Bagatin: Vjerujte u sebe, budite ambiciozne i hrabre

  • ŽIN: Sukladno tvom iskustvu poduzetnika, zapošljavaš li dosta žena?

Ognjen: Tako je, mi od 126 osoba, zapošljavamo 83 % žena.

  • ŽIN: Kakve su žene kao radnice? 

Ognjen: Žene su odlične radnice, vrijedne, fokusirane, vole raditi i vole odraditi sve što je dogovoreno od zadataka i ciljeva, i ono što je najbitnije je da su jako ljubazne i uslužne, što klijentice i klijenti jako cijene. Ja sam jako ponosan na sve njih.

  • ŽIN: Kakva su ti iskustva? Daješ li im prilike za napredovanje?

Ognjen: Naravno, no mi ne gledamo razliku između žena i muškaraca. Svakako da svi imaju priliku za napredak i nešto je sustavno, a nešto je što nas svojom izvrsnošću doslovno natjeraju da ih unaprijedimo.

  • ŽIN: Prihvaćaju li žene takve nove prilike?

Ognjen: Prihvaćaju ih, a naš HR, voditeljski tim i uprava, podržavaju ih na njihovom putu.

  • ŽIN: Friški si otac, daje li ti to uvid kako je ženama koje su majke, a posebno majke poduzetnice s malom djecom? Na koji način?

Ognjen: Tako je, otac sam dva mala šampiona Viga i Bona koji su nam preokrenili život naopačke. 😊 I sada vidim bolje nego prije da nije lako majkama u njihovoj karijeri kada dobiju djecu. Pogotovo kada su djeca jako mala. Za poduzetnice koje trebaju biti aktivne po cijeli dan kako bi razvijale svoj posao, mislim da je još teže jer se sigurno bore s grižnjom savjesti, konstantnom nestizanju rokova i što sve još ne i to na oba polja (privatno i poslovno), a da ne kažem očekivanja od obitelji i same djece. Svakako im treba podrška na tom putu i više od svega razumijevanje.

  • ŽIN: Kako da potaknemo da se žene još više odvaže i krenu u poduzetništvo, ali još važnije, da počnu misliti na veliko, a ne mali obrt i stav samo da zaradim za plaće i pokrijem troškove?

Ognjen: Ja bih svakako da krenu s pronalaskom pravih idola (role modela), mentora, zatim kroz čitanje i slušanje knjiga koje ih mogu ohrabriti te najbitnije od svega-da pobijede sebe i strahove koje ih koče. Svakako im preporučam da sanjaju, da zapišu gdje žele biti za 10 godina i onda još dovoljno jaku svrhu koja će ih dovesti prema njihovoj viziji. Budite ambiciozne i hrabre, ne bojte se pogrešaka jer to su samo zapreke na putu k uspjehu.

  • ŽIN: Budući si u beauty biznisu, što misliš, utječe li izgled na to koliko zarađujemo? 

Ognjen: Mislim da je izgled povezan sa samopouzdanjem i mnoga istraživanja govore da tu postoji poveznica između izgleda (samopouzdanja) i zarade.

  • ŽIN: Poruka ženama?

Ognjen: Budite ambiciozne i hrabre, ne bojte se pogrešaka jer to su samo zapreke na vašem putu k uspjehu. Nemojte dati da vas drugi obeshrabre svojim komentarima i skepsama te vjerujte u sebe jer možete sve što si možete zamisliti. Čitajte, učite, budite uporne i nebo vam je granica.

  • ŽIN: I za kraj, kakav je tvoj odnos prema novcu?

Ognjen: Hm, imamo dobar odnos, no novac mi nije fokus i razlog zašto radim. Više sam fokusiran na stvaranje velikih priča i projekara te tražim jaku svrhu u tome. Novac dolazi kao posljedica.

Kontakt: Ognjen Bagatin, CEO/Ravnatelj Poliklinike Bagatin; ognjen.bagatin@poliklinikabagatin.hr

Foto: privatn arhiva Ognjena Bagatina

 

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Kako napisati kvalitetno priopćenje za medije?

linkedin-profil

Ako tražite posao, pazite na ove 3 tipične greške na LinkedInu

Koliko koštaju estetski tretmani?

Prijava za članice

Pretraga

znn