Zdrav odnos
s novcem

Ines Štengl-Grabner Vajda o web stranicama: Naš cilj je oživjeti mali svijet biznisa

Ines Štengl-Grabner Vajda o web stranicama: Naš cilj je oživjeti mali svijet biznisa

Ines Štengl-Grabner Vajda suvlasnica je firme Rootpixel design  specijalizirane za izradu klasičnih i animiranih interaktivnih web stranica i kreativni digitalni dizajn.

Otkrila nam je na što posebno treba obratiti pažnju kada su u pitanju web stranice, ali i kako izgleda proces redizajniranja.

  • ŽIN: Kako ste započeli svoju poduzetničku priču?

Ines: Web dizajn smo isprva počeli raditi kao hobi i nakon puno isprobavanja i testiranja naših sposobnost, odlučili smo jednostavno pokušati.

Tada smo već znali da možemo ponuditi nešto različito od onog što se većinom može pronaći na tržištu. Rekli smo sami sebi, sad il’ nikad, i krenuli. Naš početak je zapravo sada.

  • ŽIN: Vlasnica ste Rootpixela za web dizajn. Imate li neke tips&tricks kako od jednostavne web stranice kreirati nešto posebno?

Ines: Svaka web stranica može dobiti dozu posebnosti i pokazati specifičnost posla kojim se netko bavi. Zato uvijek naglašavamo da se ne treba držati zadanih šablona jer pružaju vrlo malo prostora za kreativnost.

No, uz male animacije, ilustracije, personalizirani logo, mnogo toga se može promijeniti na već postojećim web stranicama.

  • ŽIN: Kako izgleda proces redizajniranja web stranice?

Ines: Redizajn klijenti najčešće traže zbog zastarjelog dizajna koji više ne odgovara vremenu. Najvažnije je definirati kojim klijentima se obraćaju, koji je cilj stranice (prezentirati proizvode i prodaja), pa nakon toga krećemo u definiranje izgleda same stranice. Pri tome se posebna pozornost pridaje poboljšanju performansi stranice, te da je stranica ujedno i atraktivna posjetiteljima.

  • ŽIN: Osim web dizajna, koje sve usluge nudite u sklopu svog poduzeća?

Ines: Nudimo puno toga. Uz standardni web i grafički dizajn, SEO optimizacija, volimo reći da nudimo ono o čemu maštate jer naš cilj na samom početku je bio upravo to da animacijama, ručno izrađenim ilustracijama (koje isto mogu, ali i ne moraju biti animirane) oživimo taj mali svijet biznisa naših klijenata.

  • ŽIN:  Koje su najčešće pogreške koje uočavate na drugim web stranicama?

Ines: Najčešće greške koje uočavamo na stranicama su vezane uz to da stranice nisu završene. Mnogima nedostaju tehnička struktura, za koje vlasnici stranica niti ne znaju da su oh trebali dobiti zajedno sa stranicom. To povlači mnoge probleme kod vidljivosti, sporosti kod učitavanja i uopće volje da se netko ka stranici zadrži.

Drugi problem je u uniformnosti. Ako želite da vas netko primijeti i da se istaknete pred konkurencijom, web sastavljen uvijek od istih ili sličnih tema, nije od puno pomoći. Život nedostaje, taj neki osobni otisak.

  • ŽIN: Imate li neki savjet za čitateljice?

Ines: Ne odustajte! To i sama sebi često govorim. Ima tih dana kada je užasno teško pokazati se, krenuti, izgleda kao da se ništa ne pomiče. Ali ono što nas tjera dalje je kad vidimo da su nam klijenti zadovoljni, da su dobili baš ono što su htjeli i da imaju još više volje ići dalje sa svojim poslom, to i nama daje poticaj da preživimo teža razdoblja.

Foto: privatna arhiva Ines Vajde

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Kako napisati kvalitetno priopćenje za medije?

linkedin-profil

Ako tražite posao, pazite na ove 3 tipične greške na LinkedInu

Koliko koštaju estetski tretmani?

Prijava za članice

Pretraga

znn