Zdrav odnos
s novcem

Human Design: Novi vlastiti vodič za život, ali i za novac i obilje

human dizajn

Human Design: Novi vlastiti vodič za život, ali i za novac i obilje

Kako različiti tipovi osobnosti prema Human Designu najlakše mogu doći do novca i uspjeha?

Jeste li ikada poželjeli imati vlastiti navigacijski sustav – kao GPS za svoj životni put? Ono, kao upute/priručnik kako najbolje upravljati sobom?

E, pa upravo tome služi Human Design, nudeći nam navigacijski sustav za nas same i pokazujući kako donositi ispravne izbore za sebe, pa tako i one u pogledu novca.

4 tipa osobnosti

Human design razlikuje četiri osnovna tipa osobnosti: generatore, projektore, manifestatore i reflektore.

1. Generator

Generatori su najbrojniji i oni su ovdje da rade ono što im donosi zadovoljstvo i tu su da odgovaraju na kreaciju života.

Oni nikako nisu tu da prvi iniciraju niti da išta guraju, takmiče se i dokazuju.

Dok su u fazi čekanja (pri čemu vježbaju strpljenje) da odgovore na vanjski impuls iz okruženja (kao što je npr. znak po putu, slučajni prolaznik koji ih podsjeti na ono o čemu promišljaju, plakat u gradu koji slučajno oslikava dio njihove ideje, pjesma na radiju koja slučajno u refrenu asocira na projekt o kojem dugo razmišljaju) – generatori se trebaju baviti onim što njih u suštini veseli.

Njihov uspjeh dolazi jedino onda i samo onda kada čekanjem da odgovore na impulse izvana kreiraju momentum za sve svoje poslovne prilike, projekte, odnose i jedino tada dosežu ispunjenost i svoj krajnji cilj kroz život – zadovoljstvo.

Unutar skupine generatora postoje dvije varijacije: čisti generatori i generatori koji imaju manifestatorski potencijal.

2. Projektor

Projektori su došli voditi ostale i poticati ih na njihovom putu.

Ono što je najbitnije za njih je da čekaju da ih drugi prepoznaju i pozovu kako bi ih vodili i oni nikako ne smiju nametati svoje vodstvo dok nisu upitani za isto.

Projektori trebaju njegovati svoje brojne prirodne talente i ne iscrpljivati se velikom količinom rada, već moraju naučiti delegirati bez potrebe da isto kontroliraju.

3. Manifestator

Manifestatori pokreću sve i njihov posebni dar u ovom životu je iniciranje akcije i utjecaj na druge, oni su neovisni i ne trebaju toliko druge kao što drugi trebaju njih.

Njihov imperativ kroz život je sloboda i – kada ne žive svoju pravu prirodu – susreću se u životu s jako puno ljutnje.

Oni su rođeni za rad u neovisnom okruženju i uvijek mogu sve sami, a ono što je preporučljivo za njihovu životnu i poslovnu putanju je informiranje drugih prije nego kreću u bilo koju akciju.

Oni imaju jake sposobnosti realizacije svih svojih ideja u životu i za njih se kaže da uvijek svuda prvi probijaju led.

4. Reflektor

Reflektori su u potpunosti različiti od svih ostalih tipova osobnosti i oni su svakoga dana drugačiji ovisno s kim su i tko je u njihovom okruženju.

Mogu biti i dragocjeni članovi nekog radnog tima jer dobro reflektiraju energiju sastanka, radnog okruženja, obitelji.

Kako upravljati novcem s obzirom na vlastiti human dizajn?

Human Design je, dakle, svojevrsni priručnik kako najbolje upravljati sobom, pa u kontekstu zarađivanja novaca i posla evo savjeta kako.

  • Generatori

Dopustite svim prilikama da same dođu k vama, nemojte nikuda žuriti prvi, vi ste tu da pričekate. Radite ono što vam donosi zadovoljstvo.

  • Projektori

Učite o onom što vas zanima, prakticirajte sve svoje prirodne talente i kad sve to sami u sebi vidite.

Tek tada ćete biti pozvani ponuditi svoje vodstvo, savjet, znanje i vještine.

  • Manifestatori

Osigurajte si što više osobne slobode i, prije nego krećete u akciju – svakako informirajte sve ostale koji će biti uključeni u vaš pothvat.

Nitko ne čita misli. Vaša je prava priroda iniciranje promjena u radnom okruženju, modifikacija tekućih poslovnih planova kao i predlaganje posve novih smjerova poslovanja.

  • Reflektori

Pronađite onu radnu sredinu koje imaju dobru energiju, slušajte intuiciju i prihvaćajte one poslovne prilike i radna mjesta unutar kojih vas ostali vide kao objektivnog promatrača jer vi kroz svoju specifičnu osobnost možete dati objektivne povratne informacije nužne za prosperitet bilo koje organizacije.

 

Postoji niz besplatnih stranica na kojima možete saznati koji ste tip osobnosti.

Iskoristite ove smjernice i probajte promijeniti pristup novcu i poslu. Iznenadit ćete se kako mala promjena pristupa može donijeti velik rezultat.

Piše: Jelena Legčević, Human Design Professional at IHDS

Foto: Unsplash

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn