Zdrav odnos
s novcem

Gdje uložiti novac u Hrvatskoj i regiji: Održan event o investiranju za članice Žene i novac VIP kluba

Gdje uložiti novac u Hrvatskoj i regiji: Održan event o investiranju za članice Žene i novac VIP kluba

U srijedu 12. srpnja održan je by invitation only event za dio članica Žene i novac VIP kluba koje zanima ova vrsta ulaganja, a na temu investiranja u predivnom uredu InterCapitala u središtu Zagreba.

InterCapital Asset Management najveće je nezavisno društvo za upravljanje u RH s preko 360 milijuna EUR imovine i s više od 30 zaposlenika. Društvo je regulirano od strane HANFA-e unutar EU regulatornog okvira, investicije klijenata osigurane su do iznosa od 20 000,00 eura od strane Fonda za zaštitu ulagatelja dodatno na činjenicu da je imovina klijenata pod skrbi treće strane – depozitne banke kao zasebna imovina.

Na početku se prisutnima obratio Daniel Nevidal, osnivač i CEO i ispričao kako je sve i zašto pokrenuo.

Foto: Daniel Nevidal i Marko Ljubić

InterCapital je danas i nakon 22 godina svog rada tržišni lider i u inovacijama i ponudi investicijskih usluga. Dobitnici su brojnih priznanja, a ono po čemu su posebni jest i lansiranje prvih i za sada jedinih ETF-ova na Zagrebačkoj burzi koje su dodatno listali i na Ljubljanskoj burzi, a plan je do kraja 2023. godine to učiniti i na Bukureštanskoj burzi.

Nakon toga Hrvoje Čirjak, član Uprave objasnio je što je sve trenutno u ponudi. Istaknuo je ETF koji prati izvedbu najboljih hrvatskih dionica (index Crobex10tr), zatim ETF koji prati najbolje slovenske dionice (index SBITOPtr) odnosno od nedavno i ETF najboljih rumunjskih dionica (index BETtr).

Foto: Hrvoje Čirjak

Marko Ljubić, zadužen za direktnu prodaju kao osnovne prednosti ETF-a u odnosu na tradicionalne fondove naglasio je efikasnost i transparentnost ostvarenja investicijskog cilja kroz pasivno praćenje indeksa. Za trenutni tržišni trenutak preporučio je Short term Bond fond koji omogućuje atraktivan prinos za plasiranje viškova likvidnosti uz povijesno nisku volatilnost i konzistentno pozitivne prinose.

Na kraju je istaknuo i na tržištu jedinstveni pristup klijentima kroz web/mobile aplikaciju za korištenja usluga društva te Genius by InterCapital – prvi hrvatski robo-savjetnik.

InterCapital uz svoj web www.intercapital.hr redovno objavljuje sve informacije i edukativne sadržaje, kao i aktualna tržišna predviđanja na svom Youtube kanalu.

Marko je za kraj ponovio iduće ključne poruke u investiranju:

1. Izvedba investicijskih klasa tijekom vremena: Ako pogledamo povijesnu izvedbu investicijskih klasa imovine, one s višim rizikom (dionice) su nestabilnije – ali dugoročno obično donose više razine rasta!

2. Vrijeme smanjuje rizik u svim klasama imovine: Što dulje ulažete, to su vam rezultati predvidljiviji. Velik dio volatilnosti se s vremenom ujednači!

3. Kontinuirano odabirati pobjednike nije lako, dapače!: Nema stalnih pobjednika niti gubitnika!

4. (Zašto) diverzifikacija ima smisla!: Rezultat diverzifikacije je da imate što dosljedniju izvedbu!

5. Teško je i opasno tempirati financijska tržišta: Tržišta su nepredvidiva i ‘’market timing’’ može značiti propuštanje nekih od najboljih dana!

Nakon formalnog dijela uslijedila je diskusija, odgovaranje na sva pitanja te networking iskusnih i uspješnih poduzetnica članica Žene i novac VIP kluba.

Kako je konkretno bilo najbolje govore neke od njihovih reakcije:

  • Bilo je jako korisno čuti o mogućnostima koje za ulaganje postoje na regionalnom tržištu, uz priliku upoznati prekrasne ljude, čuti kako razmišljaju i rade te vidjeti drage Žene i novac VIP članice.
  • Fenomenalna ideja, organizacija i edukacija. Divni ljudi i vrhunski stručnjaci. I super uvod: Nema glupih pitanja. I onda pitaš u sigurnom okruženju! 🙂
  • Vrlo korisna prezentacija, ugodno druženje, odlična organizacija.

Event je moderirala Kristina Ercegović, EMBA, osnivačica portala i zajednice Žene i novac.

U Žene i novac VIP klub mogu se učlaniti uspješne i ugledne poduzetnice i ostale žene kojima je cilj financijska neovisnost žena. Uz brojne edukacije, korisne informacije i kontakte, tu su i druženja te konkretna podrška. Način učlanjenja je po preporuci ili pozivu neke od postojećih članica.

Foto: Žene i novac

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn