Zdrav odnos
s novcem

e-OPG platforma: Novi alat za hrvatske poljoprivrednike

e-OPG platforma: Novi alat za hrvatske poljoprivrednike

Koji su poljoprivredni natječaji trenutno aktualni? Kako pripremiti projekt? Posluje li moje gospodarstvo u skladu sa zakonima? Samo su neka od pitanja s kojima se poljoprivrednici svakodnevno susreću u vođenju gospodarstva i da bi došli do ovih informacija moraju pretražiti nekoliko internetskih stranica što im oduzima vrijeme, a kako ističu, vrijeme im je jedan od najvažnijih resursa. Upravo je zato tvrtka IPS Konzalting kreirala digitalnu platformu e-OPG koja okuplja sve važne informacije za poljoprivrednika na jednom mjestu.

U petak, 6. listopada, na svečanom domjenku u Sisku IPS Konzalting predstavio je svoju e-OPG digitalnu platformu za poljoprivrednike. Ova inovativna digitalna platforma, razvijena u sklopu projekta FAIRshare financiranog unutar programa EU Horizon 2020, otvara vrata napretku u hrvatskoj poljoprivredi kroz učinkovito korištenje digitalnih alata. Inače, IPS Konzalting je hrvatsko-belgijska konzultantska tvrtka specijalizirana za poljoprivredne projekte koja se već deset godina bavi agro savjetovanjem, provedbom EU projekata i primjenom održivih tehnologija.

Što je e-OPG?

E-OPG je višenamjenska digitalna platforma koja je osmišljena kako bi pružila potporu hrvatskim poljoprivrednicima u svakodnevnom vođenju gospodarstva pružajući brze i relevantne informacije. Bez obzira jeste li iskusni farmer ili tek ulazite u svijet poljoprivrede, e-OPG je alat koji vam olakšava život. „U našem dugogodišnjem radu s poljoprivrednicima uočili smo da su poljoprivrednici često izgubljeni u šumi podataka zbog čega smo se odlučili na stvaranje ove platforme koja omogućuje brz i jednostavan pristup svim važnim informacijama na jednom mjestu“ istaknula je Ana-Marija Špicnagel, direktorica IPS Konzaltinga, na predstavljanju e-OPG platforme u Sisku.

Na e-OPG platformi možete pronaći:

  • Pregled natječaja: Poljoprivrednici mogu brzo pronaći otvorene natječaje i poticaje, što im pomaže u financiranju svojih projekata.
  • Uspješne priče: Inspiracija dolazi kroz priče uspješnih hrvatskih poljoprivrednika koji su postigli izvanredne rezultate.
  • Prijenos znanja: Poljoprivrednici mogu učiti i razmjenjivati znanje putem članaka, webinara i brošura.

E-OPG platforma je inspirirana uspješnim austrijskim modelom My Farm-My Way, koji povezuje poljoprivrednike i poslovne partnere kako bi razmjenjivali znanje i iskustva. U IPS Konzaltingu ističu kako su uvidjeli potrebu za jednom ovakvom sveobuhvatnom platformom u Hrvatskoj kako bi poljoprivrednici bili informirani, inovativni i povezani s ostatkom agro zajednice.

Da su ovakvi digitalni alati potrebni, potvrđuju i poljoprivrednici. Previše je administracije i papirologije koja opterećuje nas poljoprivrednike, zato sam i počela koristiti e-OPG platformu jer na njoj istovremeno pretražujem natječaje i pratim zakone zaključila je Marija Mesić Tuškanec, vlasnica OPG-a i dugogodišnja klijentica IPS Konzaltinga.

Posjetite e-OPG stranicu i saznajte sve bitne agro informacije!

Foto: IPS Konzalting

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn