Zdrav odnos
s novcem

Dunja Tadić: Brigu zamijeni vizualizacijom i maštanjem o životu kakvog želiš

dunja tadić

Dunja Tadić: Brigu zamijeni vizualizacijom i maštanjem o životu kakvog želiš

Dunja Tadić, hrvatska poduzetnica, kreatorica je ženskog rokovnika te direktorica firme Planner Boutique u okviru kojeg izrađuje poznate planere i rokovnike koje možda i imate na svom radnom stolu, a niste ni znale. Dunja je prije više od 15 godina preselila u Zagreb, zajedno sa svojim sinom, a danas kaže kako joj je on bio najveća inspiracija na putu.

  • ŽIN: Mnogo žena zna za tvoju priču, a još više njih ima tvoj planer u torbi i svakodnevno ga koristi. Mi smo imali to zadovoljstvo s tobom u suradnji razviti financijski planer. Kako si krenula u vlastiti posao?

Dunja: Kad sam 2005. godine preselila u Zagreb, radila sam za jednu nevladinu udrugu i imala mogućnost raditi od doma, skoro pa iz bilo koje zemlje u Europi. Svidjela mi se ta sloboda već tad a nakon nekoliko mjeseci odlučila sam pokrenuti svoj biznis.

Imala sam ideje koje sam jednostavno željela vidjeti ostvarene.

Značajnu ulogu u pokretanju biznisa je na jedan način imao i moj sin – bila sam mu potrebna više nego što sam si to mogla priuštiti radeći za nekog drugog.

271728750 5229977373697639 1213250978492593898 n min

  • ŽIN: Čime se sve danas baviš i koji je tvoj neostvareni san?

Dunja: 15 godina radim u svojoj firmi, stvaram planere i rokovnike koji pomažu ženama da se bolje organiziraju i upravljaju svojim vremenom.

Uživam u stvaranju alata kojim tisuće žena ostvaruje svoje planove i snove.

Ima još puno toga što želim ostvariti, izdvojila bih želju da godinu dana živim i radim negdje u Americi, napišem knjigu i živim negdje na moru kad ostarim.

  • ŽIN: Kakav je tvoj odnos s novcem – kako štediš, ulažeš…?

Dunja: Trebalo mi je dosta dugo da prije svega promijenim svoj odnos prema novcu, da ga se ne bojim, da ne mislim da ga ne zaslužujem ili da ga neću imati. Godina sam imala ova ili neka druga slična uvjerenja.

No, iskreno, nisam neki dobar štediša. Počela sam štedjeti tek prije desetak godina. Od ulaganja ulažem još uvijek samo u sebe, u edukacije, seminare. Nemam kripto, nemam dionice ni životno osiguranje. Nekome to zvuči vjerojatno neodgovorno ili strašno, ali tako je.

dunja tadić

  • ŽIN: Koji bi savjet dala mlađoj sebi vezano za financije, posao ili život?

Dunja: Uvijek slušaj onaj unutarnji glas koji ti govori je li nešto za tebe ili ne. Brigu zamijeni vizualizacijom i maštanjem o životu kakvog želiš. Na kraju, sve uvijek bude točno onako kako treba biti.

  • ŽIN: Što je nešto što nisi nikad rekla javno dosada?

Dunja: Kad sam Ženski rokovnik prvi put pokazala jednom trgovačkom lancu, odbili su me i rekli ovo nitko neće koristiti, žene više ne koriste rokovnike. Plakala sam dva dana, a treći dan odlučila nazvati još jedan lanac u kojem se i danas prodaje.

  • ŽIN: Što bi poručila drugim ženama?

Dunja: Kad prolazite pored ogledala, pogledajte se i iskreno, od srca i onako zadivljeno, recite si: koja si ti kraljica! Jer jesi.

Foto: privatna arhiva Dunje Tadić

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Branimir Brkljač: Kroz Mokrin House u par godina prošlo je stotine digitalnih nomada iz preko 50 zemalja svijeta

Zašto je psihologija u investiranju toliko bitna?

DigitalPub Day 2024 okupio vodeće stručnjake digitalne industrije

Prijava za članice

Pretraga

znn