Zdrav odnos
s novcem

Bruno Šimleša: Ono što posebno utječe na moje zdravlje je to što imam dobar brak

Bruno Šimleša: Ono što posebno utječe na moje zdravlje je to što imam dobar brak

Bruno Šimleša autor je 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, a jedan od poznatiji naslova je (P)ostati zdrav. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 200.000 primjeraka. (P)ostati zdrav je njegova prva knjiga s fokusom na zdravlje. Tema nije odabrana slučajno jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima pa je dio tih iskustava prenio i u ovoj knjizi, ali se oslonio i na zaključke brojnih znanstvenih istraživanja koja dokazuju utjecaj uma na tijelo.

  • Bruno, autor si niza knjiga, a nekako osjećam da ti je najdraža (P)ostati zdrav? Kako je došlo do njezinog stvaranja? Koje su njezine glavne poruke? Kakvi su daljnji planovi s tom knjigom i tom tematikom?

Bruno: Kako više od 20 godina razgovaram s oboljelima od raka, odlučio sam podijeliti svoja iskustva o tome kako misli, emocije i odnosi utječu na zdravlje. Naravno, ja nisam liječnik i ne ulazim u taj aspekt rasprave o zdravlju, ali mislim da nam je danas svima jasno da stanje psihe utječe na tijelo pa je cilj otkriti kako da taj utjecaj bude najbolji mogući.

A cilj je da knjiga zaživi na što više jezika jer mislim da je važno što više proširiti holističko poimanje zdravlja. Zasad je odlično zaživjela u slovenskom izdanju, upravo je dogovoreno srpsko, a vjerujem da će uskoro uslijediti i druga, neregionalna izdanja.

I sljedeća će knjiga biti te tematike i upravo sam je dovršio. Naime, u njoj opisujem što napraviti kad se razboli netko naš. Jer okolina često ima najbolje namjere, ali ne znamo kako te namjere provesti u djelo. Nadam se da će i ona ugledati svjetlo dana najesen.

Foto: Knjiga (P)ostati zdrav

  • Kako ti ostaješ zdrav?

Bruno: Prakticiram sve ono što spada u klasičan koncept zdravog života – redovito vježbam, najčešće se zdravo hranim, uredno spavam, ne pušim, rijetko pijem alkohol, imam malo stresa, tako da zadovoljavam sve parametre klasičnog zdravog života. Ali ne mislim da je to najvažnije što radim za svoje zdravlje.

Mislim da je važnije što ima poslove s kojima se strastveno bavim. Mislim da je važno i što imam dobar brak. Mislim da to itekako pozitivno utječe na moje zdravlje. A važno je i da si uzmem vremena kada mi je potrebno. I to bez grižnje savjesti.

Foto: Bruno Šimleša

Bruno: Govorit ću o svemu što možemo napraviti da (p)ostanemo zdravi! Vidimo se!

Foto: Bruno Šimleša

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Malene Rydahl: Istraživanja su pokazala da novac ne utječe na sreću kod samo 1% ljudi

Prijava za članice

Pretraga

znn