Zdrav odnos
s novcem

Bez primjene naučenog, nema ni (opipljivih) rezultata: Poruke s trećeg Žene i novac retreata

unnamed

Bez primjene naučenog, nema ni (opipljivih) rezultata: Poruke s trećeg Žene i novac retreata

Nakon istarskog i dalmatinskog retreata, treći Žene i novac retreat održao se u Baranji na imanju Ivica i Marica gdje se okupilo 35 žena s ciljem edukacije o novcu i radu na svom biznisu; promjene svojih uvjerenja o novcu te učenja o najboljim oblicima investiranja. U okviru Žene i novac VIP kluba, imale su priliku sudjelovati na radionicama financijske blogerice Sandre Ferenčak, poznatije kao MyTetka, te energetske terapeutkinje Anite Jakovljević.

Predavačica Anita Jakovljević započela je petak popodne u tonu osvještavanja vlastite vrijednosti i mijenjanja obrazaca o novcu – budući da je to ključ kako privlačimo, zadržavamo te uvećavamo novac.

Novac je posljedica koliko vrednujemo sebe i kolika nam je razina samopoštovanja. Mi zaista možemo imati sve u životu, no to nije potrebno. Ono što je potrebno – je osvijestiti što nam je u ovom trenutku života važno i čemu trenutno težimo. Bolje rečeno – odrediti vlastite financijske ciljeve.

Nakon intenzivnijeg rada na sebi, Sandra Ferenčak nas je u subotu nas uputila kako je sve moguće ulagati novac te je i predložila neke od mogućnosti. Naglasila je pojam financijske neovisnosti, odnosno sposobnost financiranja životnih potreba prihodima generiranim iz vlastitih izvora (po mogućnosti pasivnih).

Kada govorimo o investiranju, vrijeme je odlučujući faktor. Što ranije krenete ulagati, više ćete imati kroz određeni period. Drugi bitan faktor je diverzifikacija – što smo često i spominjali kroz članke. Dakle, ne ulagati sav novac u jednu košaru, već ga podijeliti na različite fondove, depozite, ETF-ove… Na umu treba imati i složenu kamatnu stopu, ali i inflaciju – budući da vrijednost novca konstantno raste, a time utječe i na vrijednost uloženog novca.

Ipak, sve ovo nije moguće ako naučeno ne primijenite.

Na vrijeme krenite s edukacijom, ali i ulaganjem svog novca, a pri tome se nemojte s ikim uspoređivati jer će svačiji portfelj biti unikatan sam za sebe – s obzirom na to da svatko ima svoj put i ciljeve.

Budite zahvalni na svemu što imate u životu i sve naučeno primijenite. Upravo je sada pravi trenutak za ulaganje u sebe, svoja znanja i vještine, ali i investiranje novca za bolju budućnost.

Foto: Žene i novac

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Stručnjaci dijele tajne SEO optimizacije i digitalnog marketinga uživo u Zagrebu

BDP će do kraja 2024. rasti na 3,5 posto

Znate li što je to surferski mentalitet i kakvu poveznicu ima s biznisom?

Prijava za članice

Pretraga

znn