Zdrav odnos
s novcem

Allianz petu godinu zaredom proglašen najboljim svjetskim osigurateljem

Allianz petu godinu zaredom proglašen najboljim svjetskim osigurateljem

Osiguravajuće društvo Allianz je, prema Interbrandovoj prestižnoj rang-listi svjetskih bredova, petu godinu zaredom proglašen najboljim svjetskim osigurateljem.

Unatoč izazovnim uvjetima poslovanja, Allianz je prešao granicu od 20 milijardi USD i popeo se za tri mjesta na ljestvici među najbrže rastućim svjetskim brendovima, trenutno zauzimajući 31. mjesto. Uz dvoznamenkasti rast od 11,5 %, Allianzova vrijednost brenda narasla je na 20,85 milijardi USD, što je povećanje za 2,15 milijardi USD u usporedbi s 2022. godinom.

Uz veće prihode i snažne profitne marže, iza Allianzovog uspjeha i rasta stoji preko 159 tisuća zaposlenika, 116 tisuća agenata i 100 tisuća brokera koji pružaju najvišu razinu usluge i inovativne proizvode osiguranja koji klijentima osiguravaju budućnost. Allianz trenutno gradi povjerenje 122 milijuna klijenata na 70 tržišta diljem svijeta, postižući tako izvrsne rezultate koji nadmašuju izravnu konkurenciju i standarde industrije kada je riječ o rastu.

Uz brigu o klijentima, kolegama i ulagačima, prepoznata je i Allianzova posvećenost ljudima diljem svijeta. To uključuje programe za pomoć djeci pogođenoj katastrofama, financijsko opismenjavanje građana te programe za sportaše i navijače ususret Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024.

Unatoč brojnim tržišnim i globalnim izazovima s kojima se susrećemo kao industrija osiguranja možemo biti iznimno ponosni na snagu našeg brenda koja kontinuirano raste. Naša usmjerenost prema klijentima, inovativnost na tržištu osiguranja i jasna strategija rasta najviše su zaslužni za naš uspjeh te ćemo nastaviti u budućnosti jačati partnerstva koja nas čine najboljima i razvijati proizvode i usluge koji našim klijentima omogućavaju sigurnu budućnost. – izjavio je Dean Klemente Maletić, direktor market menadžment sektora Allianz Hrvatska.

Interbrand je pionir koncepta vrednovanja brenda od 1988. godine kao prva tvrtka koja je svoju metodologiju certificirala prema normi ISO 10668 (uvjeti za monetarno vrednovanje brenda) i tako imala ključnu ulogu u razvoju same norme. Od 2000. ljestvica i izvještaj o najboljim svjetskim brendovima objavljuju se svake godine i jedna je od najpriznatijih ljestvica u brend-menadžmentu.

Foto: Alianz

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn