Zdrav odnos
s novcem

Adela Franceković: Maknite iz života ono što vas guši. Posao je dio života, ne bi trebao biti cijeli život.

Adela Franceković: Maknite iz života ono što vas guši. Posao je dio života, ne bi trebao biti cijeli život.

Razgovarali smo s Adelom Franceković, autoricom transformacijskih principa, NLP trenericom, Life and Spiritual Coachicom i vlasnicom Centra znanja i uspjeha za poduku i savjetovanje. Otkrila nam je kako zarađuje novac, ali i kako je napravila impresivnu transformaciju u privatnom i poslovnom životu.

  • ŽIN: Kako ti zarađuješ svoj novac? Čime se sve sada baviš i što najviše voliš raditi?

Adela: Ja sam autorica svoje tehnike koju sam nazvala Transformacijski principi i terapeutkinja sam za transformaciju te NLP trenerica, uz mnoštvo drugih titula odnosno potvrda o završenim edukacijama iz područja osobnog rasta i razvoja, iscjeljivanja i ezoterije.

S obzirom da imam specifične duhovne darove koji su iz područja iscjeljivanja i kanaliziranja poruka s one strane stvarnosti uz komunikaciju s anđelima, moglo bi se reći da zarađujem svoj novac promjenama na dubokim razinama, iscjeljenjem duše, te energetskim radom (mnogim ljudima sam pomogla oko zdravlja i energetskih blokada) i raznim uvidima.

Najviše volim raditi s ljudima osobno i održavati edukacije. Uživam u sjaju očiju mojih klijentica i klijenata kada se oslobode težine života i krenu naprijed. A u slobodno vrijeme volim vježbati i raditi čokoladu za svoje prijatelje i kuhati, naravno :).

  • ŽIN: Napravila si zaista velike i impresivne transformacije unazad 2 godine – skinula si preko 40 kilograma. Odakle krenuti? Kako se kompletno transformira život?

Adela: Odlučila sam se na osobnu transformaciju jer sam se zainatila sama sa sobom i htjela sam i u tom području postići uspjeh. Kako mi klasične metode nisu donosile rezultat, odlučila sam se na operaciju smanjenja želuca, svjesna da je to put bez povratka u kojem mi više nikada neće biti lako jer su ograničenja velika od količine hrane do trajne suplementacije cijeli život.

No rezultat je tu i nakon više od godinu i pol, skinula sam oko 50 kg i potpuno se oslobodila, kao da sam izašla iz oklopa i sada dišem. Rekla bi da se život transformira odlukom da nam je svega ili nečega pun kufer. Doslovce tako. I onda se treba uključiti nešto što uvijek zaboravljamo, a to je fleksibilnost i uvođenje promjena koje su nam prihvatljive.

Transformacija traži predanost i tvrdoglavost, a to se postiže tako da shvatimo da smo bitni i da nemamo baš toliko vremena koliko si zamišljamo. Onda lijepo sjednemo sami sa sobom i kažemo si što želimo i nakon toga se malo razočaramo kad shvatimo da ne znamo kako to postići, pa se opet odlučimo da smo bitni i krenemo izrađivat strategiju svoga uspjeha koja mora biti naša i po našoj mjeri.

Tu najčešće pomažem svojim klijentima kada zapnu jer strategija jest 60% uspjeha. I korak po korak, kao kada učimo bilo što novo krećemo prema uspjehu.

Što se tiče poslovne transformacije, preselila sam u Samobor iz Zagreba i odlučila da mi je puno vrijednije vrijeme od novca i da je odmor i užitak isto tako dio posla i rada. Moram priznati da sam se preporodila, a i novac mi lakše pristiže. Tako da preporučam svima da malo provjere što im je najvažnije na poslu i slušaju sebe.

Foto: Adela Franceković

  • ŽIN: Kakav je tvoj odnos prema novcu i je li se on mijenjao s godinama?

Adela: Moj odnos prema novcu se dosta promijenio kroz godine. Kako sam odrasla vrlo skromno, moglo bi se reći siromašno, naučila sam živjeti kao siromah, vječno u energiji neimanja i kukanja, nisam se znala veseliti novcu nego sam ga trošila i previše kada sam ga imala da onda opet sebe dovela do granice da nemam.

Jednog dana sam zastala pitala samu sebe: Hej, dokle tako? I počela duboko razumijevati da je novac dio energije kao i sve ostalo i da ga ima dovoljno, samo ja ne znam kako s njim. Tu sam počela svoju financijsku transformaciju kroz provjeru vlastitih vrijednosti i uvjerenja, oko novaca, poklona, rada i osobne vrijednosti. Npr. u prošlosti sam uvijek drugima kupovala skuplje poklone nego sebi i to me okinulo jedan dan kada sam shvatila da gotovo nepoznatoj osobi kupujem skupu čokoladu, a sebi onu najjeftiniju.

Korak po korak sam počela mijenjati navike i počela poštivati novac. A onda je novac počeo poštivati i mene tako da mi dolazi i ostaje.

  • ŽIN: Koje si pogreške napravila dosada s novcem?

Adela: Uhhh, ovo je Jack pot pitanje. A koje nisam? Od toga da sam kupovala mir u kući, ljubav bliskih ljudi, davala ga iz uvjerenja da je novac korijen sveg zla i da nije duhovan… Mogla bi napisati knjigu o tome.

Najskuplja pogreška mi je bila kada sam uložila oko preko 20 000 eura prije cca 10 godina u marketing i brendiranje udruge, umjesto u marketing i brendiranje sebe.

Foto: Adela Franceković

  • ŽIN: Što si naučila o novcu od svojih baka i djedova te roditelja?

Adela: Na žalost, nisam naučila puno od njih o novcu, nego gledajući kako ne treba s novcem. Novac je divna energija, ugodan sluga i vrlo loš gospodar.

  • ŽIN: Majka si i jednog sina. Što si njega naučila o novcu?

Adela: Da je novac dobar i da je život puno kvalitetniji kada ga ima, nego kada ga nema. Radom i trudom se može zaraditi. Njegov novac je njegova sloboda i da nikada ne ovisi o drugima, nego da kada nešto želi da se trgne i potrudi i uspjet će. To je mene vozilo cijeli život i mislim da mu to mogu autentično prenijeti.

  • ŽIN: Obzirom da svakodnevno radiš puno s ljudima i znaš što ih muči, što bi savjetovala čitateljima portala vezano za život, novac, posao, ali i ljubav?

Adela: Drage moje, prvenstveno, a onda i dragi moji, vaš novac, vaša pravila! Novac daje slobodu kada je vaš.
Novac i emocije su dio ženske energije i zato slobodno izađite iz muškog svijeta i uživajte u elementima zemlje i vode, što i je novac i emocija.

Ljubav je puno više od emocije. Ona je Život i esencija postojanja. Ako vam s nekim nije dobro, neće vam niti biti ako se nešto ne promijeni.

Život je kratak, maknite se od onoga što vas živcira, guši i gnjavi. Posao je dio života, ne bi smio biti cijeli život.

Foto: Privatna arhiva Adele Franceković

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Networking je podcijenjen. Jeste li znali da se druženjem s pravim ljudima zapravo možete obogatiti? Evo i kako!

Održana još jedna promocija knjige “Ne radi se o novcu, radi se o nama” u jedinstvenom ambijentu imanja KuSshh na Krku

Planirate investirati u obveznice? Evo koje biste pojmove trebali znati razlikovati ako ste potpuni početnik

Prijava za članice

Pretraga

znn