Zdrav odnos
s novcem

Što trebate znati o (peri)menopauzi: Žene ne staju, zaboravljaju da trebaju usporiti jer biologija uvijek pobjeđuje

Što trebate znati o (peri)menopauzi: Žene ne staju, zaboravljaju da trebaju usporiti jer biologija uvijek pobjeđuje

Perimenopauza predstavlja višegodišnje razdoblje hormonskih promjena o kojem se ne uči dovoljno tokom mlađih godina života, zbog čijih posljedica trpe mnoge žene zrelijih godina – bio je jedan od glavnih zaključaka na posebnom eventu o perimenopauzi nastalog u suradnji s ljekarničkim lancem Farmacia i Oktal Pharmom, organiziranog za članice Žene i novac VIP kluba. Sanja Šagud, glavna direktorica ljekarničkog lanca Farmacia na početku se obratila prisutnima i pozvala na otvoreni razgovor o ovoj, još uvijek velikoj, tabu-temi.

19.06. u prekrasnom Coworking prostoru BIZ Koshnica na Jabukovcu, organiziran je prvi event na temu zdravlja, a više o (peri)menopauzi, prvim simptomima i načinima suzbijanja istih govorile su magistra farmacije Maja Kovač, nutricionistica posvećena podršci plodnosti i reproduktivnom zdravlju Maja Obrovac Glišić te terapeutkinja hormonalne joga terapije i vlasnica brenda Intimien Nikolina Dežmarić Krofak, a vlastito iskustvo s (peri)menopauzom ispričale su Mirela Marović Omerzu vlasnica coworking prostora Biz Koshnica i Kristina Ercegović, osnivačica portala Mojnovac.hr

Foto: Ana Kutija, Mirela Marović Omerzu, Maja Kovač, Maja Obrovac Glišić, Nikolina Dežmarić Krofak; autorica Renata Sedlar Poljak – Videomix 

Magistra farmacije Maja Kovač navela je kako se najčešći simptomi perimenopauze odnose na srčane i koštane probleme, ali i valunge, probleme sa spavanjem i nesanicom te osjećajem nervoze. Kao jedan od najboljih načina za suzbijanje simptoma navela je Femminessence MacaLife kapsule te Zona Vital Stress free dodatke prehrani koji sadrže ashwagandhu – jedan od najmoćnijih prirodnih sastojaka za vraćanje snage i energije i ublažavanje osjećaja tjeskobe koji može rezultirati burnoutom.

Foto: Renata Sedlar Poljak – Videomix

Nikolina Dežmarić Krofak pokazala je nekoliko brazilskih vježbi važnih za očuvanje zdravlja reproduktivnih organa žena, a nutricionistica Maja Obrovac Glišić navela kako se prvi, suptilni simptomi perimenopauze mogu početi pokazivati već u tridesetima blagim skraćivanjem ciklusa. Ženama se preporuča da dnevno unose velike količine sjemenki, orašida i povrća uz svaki glavni obrok, da se kreću i da ne zaborave da i faza (peri)menopauze ima svojih prednosti.

Foto: Nikolina Dežmarić Krofak, autorica: Renata Sedlar Poljak – Videomix

Posebne zahvale i Ani Kutiji koja je panel završila umirujućim tehnikama disanja, Slastičarnici M&M te foto studiu Videomix na zakusci i fotografijama kojima smo zaključili još jedno edukativno druženje.

Foto: BIZ Koshnica, autorica: Renata Sedlar Poljak

Stavovi kolumnista/ica nisu stavovi uredništva portala Mojnovac.hr

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Slični tekstovi

Što o zapošljavanju moraju znati poduzetnici koji zapošljavaju 1. put, ali i 31. put: Ovo vjerojatno niste znali

Nemaju ni 30 godina, a njihovi biznisi rasturaju: Upoznajte mlade poduzetnice Anu Hrgovčić i Mirnu Matković

brend-prirodne-kozmetike

7 koraka kako izgraditi vlastiti brend prirodne kozmetike

Prijava za članice

Pretraga

znn